VW Golf IV --- samochód sam się zamknął!

28 Mar 2010, 12:35

Witam!

Mam pewien poważny problem, mianowicie, poszedłem przed 10min do samochodu, otwarłem go, wsadziłem kluczyki do stacyjki --> zostawiłem, odszedłem na 2metry i usłyszałem pewien dźwięk, dźwięk zamykanych drzwi! Samochód sam się zamknął (po przez auto pilota) gdy kluczyki były w stacyjce.
Nie mam zapasowych bo nie dostałem... czy jest jakiś sposób na otwarcie samochodu, dlaczego tak się stało?
Bardzo proszę o pomoc ponieważ potrzebuję dzisiaj samochodu, swojego samochodu.
Misiek1990
Nowicjusz

• 28 Mar 2010, 19:22

Misiek1990 napisał(a): Samochód sam się zamknął (po przez auto pilota) gdy kluczyki były w stacyjce

Nie Twój pierwszy i nie ostatni.Zalezy jaki alarm masz zamontowany... :?: :?:
    Misiek1990 napisał(a):czy jest jakiś sposób na otwarcie samochodu,

To sprawa dla "fachowca" w tej branzy... :!: :!: :sad:
    Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
    Nie odpowiadam na PW.
    Migi60
    Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
    Prawo jazdy: 10 07 1979
    Auto: OPEL CORSA
    Silnik: 60KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2014

25 Cze 2010, 12:18

Misiek1990, masz cos nie tak
    niema prawa sie auto zamknąc samo
    u mnie nigdy auto sie samo nie zamyka jedynie jak jest juz zamknięte i ja nacisnę na pilocie otwarcie centralnego zamka to sie otworzy i jesli w ciągu 60s nie otworze drzwi ani klapy bagażnika to sie samo zaregluje ale jesli otworze drzwi i włoże kluczyki to niema szans zeby sie samo zamkło!
    nawet tym dzyndzlem co jest w drzwiach to mozna ręcznie go wcisnąc we wszystkich drzwiach gdy są otwarte ale jedynie w drzwiach kierowcy jest zabezpieczenie ze sie go nie wciśnie
    poprostu nie ma szans zeby auto sie zaryglowalo z kluczykami
    niewiem co Ty masz za alarm ale jest to nienormalne
    przeciez to nienormalne zeby ci sie auto zamkło jak ty sobie chcesz włożyć kluczyki do stacyjki i iśc otworzyc bramę
    piotrauto
    Stały forumowicz

25 Cze 2010, 18:55

Musisz poszukać jakiegoś fachowca oferującego usługę "awaryjnego otwierania samochodu" w twojej okolicy.
    nowszy
    Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

25 Cze 2010, 19:31

nowszy, czyli włamywacza?
    piotrauto
    Stały forumowicz

25 Cze 2010, 19:51

nowszy, czyli włamywacza?

No no domyślny jesteś :mrgreen:
    samurajsj700
    Forumowicz VIP
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
    Miejscowość: Czernichów/ Sląska
    Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
    Silnik: 90/70/70
    Paliwo: Diesel
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1997
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczna jazda w nocy
      Jazda w nocy poza obszarem zabudowanym jest bardziej niebezpieczna i trudniejsza niż za dnia. Podstawowym powodem jest ograniczony zasięg widzenia drogi, przeszkód oraz innych uczestników ruchu drogowego. "W ...

25 Cze 2010, 20:14

piotrauto - upomnę cię w tym temacie tylko raz - jak nie znasz się na czymś to nie pisz i nie wprowadzaj w błąd. Bo będzie ostrzeżenie.
    Zamek centralny po włożeniu kluczy do stacyjki jak najbardziej może się sam zamknąć. Jest to funkcja albo alarmu albo zamka. Drzwi otwierają się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Nie zamkną się w przypadku, gdy podczas wkładania kluczyka do stacyjki drzwi są otwarte. To, kiedy zamkną się drzwi i po jakim czasie jest uzależnione od ustawień w alarmie i podłączenia modułu.
    Bardzo często zdarza się, że sami, nawet o tym nie wiedząc uruchamiamy ta funkcę przez pilota. Prawdopodobnie i tak było w tym przypadku.
    Mając w aucie centralny zamek nalezy przestrzegać jednej żelaznej zasady - nigdy nie zostawiamy kluczyków w samochodzie jak z niego wychodzimy. Drzwi mogą się też zamknac zupełnie przypadkowo - z powodu np. awarii sterownika, co też nie jest wykluczone w twoim przypadku.
    Najlepszym rozwiązaniem jest skorzystać z mechanika, który umie otwierać drzwi w samochodach. Często też taka usługa jest dołączana do ubezpieczenia OC lub jest w pakiecie assistance.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

25 Cze 2010, 20:18

ja dodam od siebie ze moze pomyśleć lepiej o wybiciu szyby niz bawieniu sie w otwieranie drzwi
    bawiąc sie tak mozna łatwo zepsuć drzwi, a szybę sie kupi nowa
    piotrauto
    Stały forumowicz

03 Lip 2010, 21:59

Moim zdanie skoro i tak nie posiadasz kluczyka zapasowego to powinieneś go wyrobić (taka sytuacja może się powtórzyć -szczególnie w Twoim przypadku) na podstawie dowodu rejestracyjnego i numeru VIN auta. Potem otwierasz auto i po problemie. :P :)
    wsiadając do samochodu włącz silnik i nie zapomnij włączyć myślenia ...
    smailer
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: ok Kalisz

11 Lut 2018, 23:27

W zależności od wersji golf 4 posiada deadlock wiec nawet jak sie wybije szybę to auta się nie otworzy. w takiej sytuacji najlepiej zadzwonić po fachowca.
    karzam
    Obserwowany

Auto: skoda