Nowy samochód 60-80k

27 Gru 2021, 15:17

Wyko34p napisał(a):Raczej nie zrobią mi róznicy ale ten silnik ma dosyć mało nm w porównaniu do tych które zaproponowałem wgl tipo w moim przypadku jest mi zbędne. To chyba oczywiste że każdy wybierze dacie z lpg.

Ja bym w 2022 roku w życiu nie kupił nowego auta z wolnossącym silnikiem który nawet 100 KM nie ma. Nie w przypadku gdy jest alternatywa w postaci prostego turbobenzyniaka tolerującego LPG.

I szczerze mówiąc już bym wolał Dustera od Tipo.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

29 Gru 2021, 14:46

yeti65 napisał(a):Ale Joggerem interesowałbym się jedynie wtedy, gdybym naprawdę potrzebował 7 miejscowego auta.

Dlaczego ?
Na tą chwilę chyba nie ma innej alternatywy dla joggera. Co do porównania go do sandero kombi to mają mieć wspólne cechy ? Np płyta podłogowa itp ?
Wyko34p
Nowicjusz

29 Gru 2021, 18:15

Wyko34p napisał(a):Dlaczego ?
Na tą chwilę chyba nie ma innej alternatywy dla joggera. Co do porównania go do sandero kombi to mają mieć wspólne cechy ? Np płyta podłogowa itp ?

Tak, ta sama płyta podłogowa(tylko wydłużona) Można powiedzieć, że przód przejęty 1/1 z Sandero. Więc z szerokością raczej szału nie będzie. Jeżeli chodzi o wersję 5 miejscową, to jedyną zaletą w stosunku do Dustera będzie sporo większy bagażnik.
Wiadomo, każdy bierze auto pod siebie, ale myślę, że Jogger będzie ustępował przestronnością i komfortem Dusterowi.
Trzeba bezpośrednio porównać te dwa auta i dopiero decydować.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna