Nowy samochód 60-80k

27 Gru 2021, 14:17

Wyko34p napisał(a):Raczej nie zrobią mi róznicy ale ten silnik ma dosyć mało nm w porównaniu do tych które zaproponowałem wgl tipo w moim przypadku jest mi zbędne. To chyba oczywiste że każdy wybierze dacie z lpg.

Ja bym w 2022 roku w życiu nie kupił nowego auta z wolnossącym silnikiem który nawet 100 KM nie ma. Nie w przypadku gdy jest alternatywa w postaci prostego turbobenzyniaka tolerującego LPG.

I szczerze mówiąc już bym wolał Dustera od Tipo.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

29 Gru 2021, 13:46

yeti65 napisał(a):Ale Joggerem interesowałbym się jedynie wtedy, gdybym naprawdę potrzebował 7 miejscowego auta.

Dlaczego ?
Na tą chwilę chyba nie ma innej alternatywy dla joggera. Co do porównania go do sandero kombi to mają mieć wspólne cechy ? Np płyta podłogowa itp ?
Wyko34p
Nowicjusz

29 Gru 2021, 17:15

Wyko34p napisał(a):Dlaczego ?
Na tą chwilę chyba nie ma innej alternatywy dla joggera. Co do porównania go do sandero kombi to mają mieć wspólne cechy ? Np płyta podłogowa itp ?

Tak, ta sama płyta podłogowa(tylko wydłużona) Można powiedzieć, że przód przejęty 1/1 z Sandero. Więc z szerokością raczej szału nie będzie. Jeżeli chodzi o wersję 5 miejscową, to jedyną zaletą w stosunku do Dustera będzie sporo większy bagażnik.
Wiadomo, każdy bierze auto pod siebie, ale myślę, że Jogger będzie ustępował przestronnością i komfortem Dusterowi.
Trzeba bezpośrednio porównać te dwa auta i dopiero decydować.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kultowe japońskie silniki
    Kultowe japońskie silniki nie bez powodów zdobyły na świecie rzesze fanów, którzy doceniają nie tylko ich niezawodność, ale również dużą podatność na modyfikacje. Oto kilka świetnych japońskich ...