Adrian990 napisał(a):Czy obawiać się astry z przebiegiem 100k? Jaka jest tam skrzynia biegów i czy w razie awarii naprawa będzie bardzo kosztowna?
Znalazłem na olx ogłoszenie Auris hybryda, która jeździła na taksówce i ma przebieg 180k. Czy to dobry wybór czy lepiej szukać czegoś z mniejszym przebiegiem?
Ogólnie trudno odpowiedzieć na Twoje pytania bo dotyczą używanych aut jednakże trzeba pamiętać że na tą chwilę auris hybrydowy jest najmniej awaryjną opcją motoryzacyjną na rynku a opel nawet ze złota jest miernotą która może nie da Ci tak popalić jak laguna 2ka ale wymaga trochę innej akceptacji usterkowości która w dzisiejszych czasach kosztuje a do tego potem przy odsprzedaży nikt Ci nie zwróci tego co włożyłeś.
Dla mnie największy problem przy hybrydzie to akceptacja stylu jazdy i zakup czegoś co nie ma cofanego licznika bo niestety widziałem priusy skręcone z ponad 500k.km.na 100k.km.wyglądające naprawdę ok.
Do tego na zachodzie jest problem bo przy hybrydach nie ma co liczyć na dobrą cenę o ile coś nie jest uszkodzone blacharsko albo nie ma przebiego 300k.km.z dużym plusem.
Natomiast z opelkiem zza granicy jest znacznie łatwiej bo a to cewki, a to leje się olej z każdej strony a to kompresor klimy hałasuje a to silnik jest do wymiany a to...