Witam! Niestety żywot mojej Mazdy 6 powoli dobiega końca i pora kupić coś nowego.
Zdecydowałem się na samochód nowy, z salonu. Wyprzedaż rocznika 2017.
Fundusze jakimi dysponuje to ~70000zł. Preferowałbym wszystko poniżej tej kwoty, ale jesli znajdzie sie jakas perełka warta nie duzej dopłaty to nie ma problemu.
Pierwszą cechą jaką kieruje sie przy wyborze samochodu jest trwałość/bezawaryjność. Po prostu mam dosc mechaników na nastepne "X" lat.
Kolejna ważną dla mnie kwestią jest kultura pracy, lubie mieć cicho w samochodzie.
Jestem też osobą młodą, wiec wygląd tez ma znaczenie. Podobają mi się samochody ze sportowym zacięciem.
No ale wiadomo, nie można mieć wszystkiego (przynajmniej w tej cenie), dlatego zwracam się do Was o pomoc w wyborze optymalnego dla mnie samochodu.
Samochod bedzie służył głównie do dojazdów do pracy. 20km w jedną strone, głównie drogi poza miastem. Nie potrzebuje 200 koni.
Ważne żebym nie mial problemu z wyprzedzeniem przysłowiowych "starych bab" za kółkiem, ktorych to na drodze spotykam sporo
Mysle ze benzyna bedzie ok, Sedan/Hatchback - obojętne.
Bylem juz w salonach opla i toyoty.
Bardzo spodobał mi sie Opel Astra 1,4 Turbo 125km ale sporo osób twierdzi ze te silniki szybko się sypią, chetnie poznam waszą opinię
W Toyocie mój wzrok przykuła Corolla 1,6 132km, tu opinie w internecie są podzielone, jedni chwalą, dla drugich straszny muł i okropne wyciszenie. Ale wszyscy zgadzaja sie ze samochod nie do zdarcia.
Ciekawą porpozycją wydaje sie tez byc Hyundai i30 ale nic o nim nie wiem.
Mam około tygodnia na zdecydowanie się, więc proszę o jak najwiecej porad, informacji, propozycji..
Z góry thx