Nowy samochod do 100 tys pln

18 Mar 2007, 20:42

Witam, chce kupic samochod do 100 tys zl. Nie chce używanego auta, co byscie proponowali ?
dustero
Nowicjusz

18 Mar 2007, 23:54

Witam,
Jakiego typu ma być to autko? Małe, duże, kombi, van? Silnik diesel czy benzyna? podaj trochę więcej informacji będzie wtedy łatwiej doradzić.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

19 Mar 2007, 18:58

hehe najgorsze, ze nie mam zadnej koncepcji, a musze do konca miesiaca juz cos kupic. Raczej benzynowy. Kombi by mi bardzo pasowalo pod wzgledem funkcjonalnosci, aczkolwiek nie moglbym wtedy na ten samochod patrzec... Zastanawialem sie coprawda nad peugeot'em 407 sw bo jako tako wyglada, ale sam nie wiem. Moglby byc jakis suv, ale za ta kase nic specjalnego, z dobrym wyposazeniem sie nie znajdzie. Wiec najlepiej by bylo jesli moglibyscie co wy byscie kupili gdybyscie mieli do dyspozycji akurat taka sume i uzasadnili dla czego. Z gory dziekuje za odpowieddzi
dustero
Nowicjusz

21 Mar 2007, 00:24

cóż, każdy ma inne prefertencje, dla mnie auto nie musi być duże, a więc na pewno pojechałbym zobaczyć Seata Leona FR, accorda tez bym chetnie obejrzal i moze jakas przymiarka ale podobno strasznie dlugo sie czeka. Francuskie nie ma co ukrywac maja dosyc ladna linie, ale... technologia do mnie nie przemawia. Mozna tez obejrzec Forda Mondeo, linia taka dosyc typowa, ale juz u drzwi stoi nowy model, wiec moze udaloby sie za ta kwote, lub sporo mniej utargowac jakies fajne wyposazenie. I jeszcze mamy Toyote Avensis (corolka za droga...)
A fakt SUV do 100 tys pln to deczko deczko przymalo na takiego z dobrym wyposazeniem. Chociaz jak dobrze bys zagadal to moze opchneliby CI Grand Vitare w wersji DeLux (skóra, klimatronik, prawdziwe 4x4 - chyba najlepsze w tej klasie aut) i znam osobe która kupiła to za 99 999 PLN ale z benzyna 2.0 a do tego auta z doswiadczenia juz wiem ze najlepszy jest ten 1.9 turbo diesel któego można jeszcze deczko podkręcić i robi się dość zwinne autko.
Poza tym mamy jeszcze Vectre, która stylistycznie do mnie nie przemawia.
100 tys pln to starczy na jakies fajne Mini :) ale jak mniemam z propozycji 407 SW nie takiego typu auta szukasz.
Pozdrawiam
stanik
Nowicjusz

21 Mar 2007, 12:55

Ja kupił bym Jaguara X-Typa 2.0 D Classic koszt z rocznika 2006 około 98000zł. znajomy kupil sobie takiego jest bardzo zadowolony bardzo dobre wyposażenie, nieoklepana marka , tylko części troszkę drogie.Bardzo mało pali w sumie same superlatywy. Peugota 407 też polecam w sumie jestem fanatykiem wszystkich 4** bo w mojej rodzinie były 405 i 2*406 i nigdy nie było problemu ja też zastanawiałem sie czy nie wziąść Peugota ale wybór padł na Audi. Jednak nie brałbym benzyny tylko disla duzo mniej pali wim to z doświadczenia....Monedea nie polecam lubi się psuć.Octavia według mnie tez powinna s odpaść poniewaz równiez lubi się psuć silnik.Wolałbym juz Alfe Romeo 159 Sportwagon choc za ta marka równiez nie przepadam....Primiery nie polecam bo strasznie ją kradną tylko z tego powodu.Z innych kombii mógłby byc jeszcze Citroen C5 Break, Honda Accord 2.0 Comfort, Mazda6, Toyota Avensis,Subaru Impreza,Laguna II Grandtour i choc do oplow nie palam miłością Vectra. Z SuV-ów:Hyundai Tucson,Nissan Qashqai,Nissan X-TRAIL.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

26 Mar 2007, 15:18

Honda Civic (VIII) w wersji Hatchback jest fajna! ;)
Mr. M
Nowicjusz