Nowy samochód do 50 tys.

23 Sie 2008, 07:34

Jest tu nowy.
Szukam samochodu w miarę wygodnego.
Ostatnio pojawił się nowy Fiat fiorino Qubo.
Jakieś propozycje?
arczi1
Nowicjusz

23 Sie 2008, 08:14

rowniez fiat - linea na przyklad - podstawa kolo 40 kosztuje wiec juz cos fajnego sobie mozesz wybrac a auto jest super wykonane przestronne i przytulne jednoczesniene bravo - no tu tylko na podstawe starczy ...

grande punto tez na konkretnym wypasie by bylo , ale najciekaweij linea - kawal fury :wink:
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

23 Sie 2008, 10:03

osobiście uważam że nie opłaca się kupować nowych aut ponieważ gdy wyjedziesz z salonu już jesteś w plecy . Za te pieniądze można kupić używane bardzo fajne autko klasy średniej np. BMW 3 , BMW5 ,Audi A6 ,A4 . Naprawdę można wtedy powybierać
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

23 Sie 2008, 10:11

ja lubie uzywki i nowe - wszystko ma plusy i minusy - kupujac nowe nie mysli o niczym - ma gwarancje a strata ... niby wieksza niz na uzywanych ale ma sie auto od nowosci i jak sie bedzie o niego dbalo to sie ma pewnosc ze wiele lat bez problemow :roll:
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

23 Sie 2008, 10:24

Jak piter. W życiu bym nie kupił nowego fiata, wiedząc, że mogę za tą kasę dorwać bmw od 1. właściciela... brrrr
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

23 Sie 2008, 11:10

koledzy jak by każdy tak myślał jak wy to nie było by nowych aut w sprzedaży... ja radze nówkę przynajmniej wiesz na czym stoisz ;)
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyoty Camry 8 generacji
    Fabryka Toyota Motor Manufacturing, Kentucky, Inc., (TMMK) rozpoczęła produkcję Toyoty Camry 8. generacji. Nowa Camry zadebiutowała na targach w Detroit w styczniu 2017 roku. Model jest produkowany od 1982 roku, a od 15 lat ...
    Najczęściej wybierane samochody przez Polaków
    Rozmaite narodowości wyróżniają się różniącymi się od siebie zwyczajami, tradycjami, ale także nurtami, w które wierzą. Jedni podają sobie rękę na przywitanie, natomiast inni uważają ten sposób ...

23 Sie 2008, 11:13

Jakby nie było nowych to by nie było w ogóle aut:P I dobrze, każdy dokonuje wyboru, który uważa za sensowny.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

23 Sie 2008, 13:27

Osobiscie nie kupilbym za zadne skraby nowej bryki,bo twierdze,ze w rok nie wloze w auto 10 kafli, a tyle traci sie na nowym samochodzie czesto ;)

Ale plusem ogromnym jest to,ze przynajmniej przez 5 lat nie kiwniesz paluchem przy takim wozie.

A jesli chodzi o Fiaty, to Linea mi sie bardzo podoba.
Fiat w ogole ostro zabral sie za rynek.
Bravo, Linea, Croma, naprawde fajne autka.
Litas
Początkujący

Miejscowość: Cieszyn

23 Sie 2008, 15:15

moim zdaniem bezpieczniej jeździć nowymi i wiesz co chcesz mieć w swojej bryce. Chodzi mi samochód, który nie jest drogi w użytkowaniu tzn. cena części zamiennych i awarie. Wiem, że panuje u producentów samochodów tendencja zyskowa na częściach zamiennych. Np. żeby wymienić żarówki trzeba wymienić cały reflektor, bo samemu nie da się. Chcę samochód, który rzadko się psuje. oczywiście ważne też jest wyposażenie. Do marek nie przywiązuję zbytniej uwagi. Oczywiście gdybym miał wybierać między Volvo a mercedesem, BMW czy Lexusem to wybrałbym zapewne Mercedesa, ale jak się poruszam w granicach 50 tys. to zapewne nie ma to dla mnie znaczenia. Więc szukam samochodu po 1. wygodnego po 2. żeby miał w miarę przyzwoite wyposarzenie, z tym, że najważniejsza jest dla mnie klima.
Może macie jakieś propozycje?
arczi1
Nowicjusz

23 Sie 2008, 15:54

arczi1 napisał(a):moim zdaniem bezpieczniej jeździć nowymi i wiesz co chcesz mieć w swojej bryce. Chodzi mi samochód, który nie jest drogi w użytkowaniu tzn. cena części zamiennych i awarie. Wiem, że panuje u producentów samochodów tendencja zyskowa na częściach zamiennych. Np. żeby wymienić żarówki trzeba wymienić cały reflektor, bo samemu nie da się. Chcę samochód, który rzadko się psuje. oczywiście ważne też jest wyposażenie. Do marek nie przywiązuję zbytniej uwagi. Oczywiście gdybym miał wybierać między Volvo a mercedesem, BMW czy Lexusem to wybrałbym zapewne Mercedesa, ale jak się poruszam w granicach 50 tys. to zapewne nie ma to dla mnie znaczenia. Więc szukam samochodu po 1. wygodnego po 2. żeby miał w miarę przyzwoite wyposarzenie, z tym, że najważniejsza jest dla mnie klima.
Może macie jakieś propozycje?

No właśnie wiem co chcę mieć w bryce i za te pierdoły w wypadku nowego samochodu przepłacasz 10x.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika