Nowy samochód do 65 tys

07 Paź 2008, 19:42

Witam. Jestem nowy na forum i mam problem. Mianowicie.

A więc poszukuje nowego samochodu(najlepiej sedan albo hatchback) w granicach 65 tysięcy(więcej nie, no chyba, że nieznacznie). Interesuje mnie tylko i wyłącznie samochód z salonu oraz dostępny w kredycie 50/50. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
Marwo

07 Paź 2008, 21:44

Dobrze by było żebyś bardziej sprezyzował diesel czy benzyna, auto miejskie czy żuży rodzinny samochód, sportowe czy ekonomiczne.... I wogole to zastanów sie czy nie lepiej kupic autko 1-2 roczne za 65 tys kupisz o wiele lepsze autko używane niz nowe prosto z salonu.
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

08 Paź 2008, 12:09

A więc ma to być benzyna oraz auto miejskie. Zastanawiam się nad czymś w stylu Skoda Octavia, ale proszę was o pomoc. A mi zależy na nowym, gdyż chcę go kupić w kredycie 50/50, bo nie posiadam od ręki 65 tysięcy.
Marwo

08 Paź 2008, 18:57

octavia jest dobrym wyborem, stare octavie były bardzo trwale ,na nowa oktavia tez narazie nikt nie narzeka , jest dość duża , polecam jednak silnik TDI , jeśli braknie pieniędzy to jakaś benzyna ale na pewno powyżej 100 KM
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

08 Paź 2008, 19:10

A może mazda 2 albo nowa ibiza? Te autka dopiero wchodzą na rynek, więc są na razie czymś nowym i będą się rzucać w oczy :D a poza tym mazda 2 została wybrana światowym autem roku 2008 a za 65 tysięcy to już dostaniesz full wypas
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

08 Paź 2008, 19:16

@Martoro

Interesują mnie trochę większe auta. Właśnie typu Octavia itp.
Marwo

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy 10km/h wolniej robi rożnicę?
    Władze Francji zdecydowały o zmianie ograniczenia prędkości obowiązującego na drogach poza terenem zabudowanym. Kierowcy będą mogli poruszać się tam z prędkością 80 km/h zamiast 90km/h. Zmiana wywołała wiele kontrowersji, ...
    Mazda CX-5 samochodem roku w Japonii
    Mazda CX-5 otrzymała tytuł Samochód Roku 2012-2013 w Japonii. 29 listopada br. Japoński Komitet Samochodu Roku ogłosił wyniki głosowania. CX-5 to pierwszy model Mazdy wyposażony w pełną gamę technologii SKYACTIV, w ...

08 Paź 2008, 19:23

To może mondeo albo astra? Autka bardzo na czasie
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

08 Paź 2008, 19:26

ta, najtańsza wersja mondeo kosztuje 72.800 zł...
Marwo

08 Paź 2008, 19:36

Tak, jeśli weźmiesz auto z obecnego rocznika, ale np. z 2007 dostaniesz za tą cenę spokojnie. Cały czas oczywiście rozmawiamy o aucie fabrycznie nowym
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

09 Paź 2008, 12:46

Octavia jest bardzo dobrym rozwiązaniem ale ja nie wiem czemu optuje za Octavią Tour czyli I, duzo niższa cena a samochód naprawdę fajny.
astro007
Aktywny

09 Paź 2008, 13:23

Martoro napisał(a):Tak, jeśli weźmiesz auto z obecnego rocznika, ale np. z 2007 dostaniesz za tą cenę spokojnie. Cały czas oczywiście rozmawiamy o aucie fabrycznie nowym

A mógłbyś podać jakiegoś linka o mondeo? Bo ja na stronie forda niestety nie znalazłem, a takie mondeo z 2007 rocznika fabrycznie nowe mnie zainteresowało.

A teraz mam pytanie, otóż zrobiłem sobie spis paru aut.

Honda Civic(4D)
Skoda Octavia
Opel Vectra(podobnież jakieś przeceny są)
Toyota Corolla

I który z nich wybrać. Oczywiście nadal proszę o jakieś wasze propozycje. I mam jeszcze jedno pytanie. Czy waszym zdaniem dałoby się wytargować cenę Toyoty Corolli w wersji Sol, a żeby zeszła z tych 67 tyś z hakiem...
Marwo