22 Lis 2015, 15:23
Witam
Wczoraj na drodze miałem taką sytuację (jeżdżę Mercem z 2003r) - przy zjeździe z autostrady pękł mi wahacz - ledwo wyszedłem cało, dzięki Bogu nie stało się to na samej autostradzie przy dużej prędkości.... w każdym razie - nie wsiądę już do używanego auta z niejasną przeszłością, a używane kupić - nigdy człowiek nie jest pewny.
ponieważ zakładam firmę, zastanawiam się nad kupnem nowego auta - może w leasing? właściwie to nawet nie do końca wiem na czym on polega. ALE
- chciałbym samochód osobowy, w dieslu, żeby w trasie palił koło 4-5 litrów, silnik 1,6? 1,9?
- Cena 65, 70 tysięcy?
- Właściwie najważniejsze na czym mi zależy to bezpieczeństwo na drodze. Komfort jazdy i wyposażenia dodatkowe mają mniejsze znaczenie, choć fajnie by było siedzieć na podgrzewanym fotelu, wpatrywać się w podgrzewane lusterko boczne, opierając rękę na podłokietniku i bawić się radiem z dotykowym wyświetlaczem słuchając muzyki surround;)
- Co mogę kupić w tej cenie, z czego będę się cieszył przez kilka lat?
Skoda? Jakiś peugeot? Toyota - tylko jaka? Nie wiem, nie znam się na rynku najnowszych aut, a nie chcę wyrzucić pieniędzy w błoto