Nowy samochód miejski w leasing

10 Kwi 2023, 07:28

Siemanko i Wesołych Świąt. Jak to jest teraz z nowymi autami? Słyszałem, że w czasie pandemii i post pandemii nowe auta upadły na jakości (świetny przykład Octavii), a ceny poszły w górę. Czeka się też długo, wiem.

Ja co prawda zamierzam brać leasing w kolejnym roku, ale chcę już powoli zacząć badać rynek. Stąd pytanie, co polecacie?

Zależy mi na automatycznej skrzynki biegów, moc min. 170km, jazda głównie po mieście, czasem trasa.
Jeśli chodzi o wersje nadwozia to nie ma to znaczenia. Podobają mi się KIA Proceed, Corolla (prosta, niezawodna), Toyota CH-R. Jestem otwarty na hybrydę z racji jazdy dużo w mieście. Zależy mi również na rozsądnych kosztach utrzymania i serwisu :roll:
Gregur
Nowicjusz

10 Kwi 2023, 08:39

jeżeli benzyna plus elektryk i automat to w ceniku skody octawii 115900 za najtanszy i najsłabsz silnik, za mocniejszy silnik i lepszą wersję to już kwota około 142 000zł
NIe mówiac o mocnych dieslach i napędzie 4x4 gdzie może i taka skoda kosztować pod 180 000zł :lol:

Auta podrożały bo musiały podrożeć, uważam że dalej będą drożeć.
toyman40
Stały forumowicz

28 Wrz 2023, 14:46

Hej,. Zmieniam kryteria. Czy warto się interesować Peugeotem 208? Wpadł mi w oko ten egzemplarz.
Podoba mi się, najczęściej będę się poruszał w mieście, niestety, czytałem, że ten puretech jest straszny babol, z kruszącym się paskiem rozrządu, który potrafi zapychać silnik i uniemożliwiać docieranie oleju co grozi zatarciem.
Inni twierdzą, że pilnując interwałów wymiany oleju co 10k + paska co 40k nic złego się z tym autem jak i silnikiem dziać nie będzie. Macie jakieś doświadczenia?
Gregur
Nowicjusz

28 Wrz 2023, 18:05

Gregur napisał(a):Macie jakieś doświadczenia?

nie . nie mam . i nie chce mieć . nigdy nie kupię tego badziewia.
toyman40
Stały forumowicz

28 Wrz 2023, 19:06

Uu..Czyli jest tak jak myślałem, niedobrze. Jestem w kropce, bo mój budżet oscylował do granicy 80k, ale miało to być nowe auto. Nie ma nic co mi się podoba w tych pieniądzach (nowe). W takiej sytuacji zaczynam rozważać auta używane i tańsze, nawet w innym segmencie. Może być sedan, hatchback, combi, byle nie SUV. Zawsze podobał mi się Lexus GS III, np.:

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/l ... FFylT.html

Z lektury forum wiem, że często polecacie Lexusa LS 430 III zdaje się, ale na otomoto jest...7 ogłoszeń, z czego najdroższy, bo 65k z mojego miasta Białegostoku.

Na początku pisałem o aucie miejskim, ale pozmieniało się :roll:
Gregur
Nowicjusz

29 Wrz 2023, 08:50

Gregur napisał(a): lektury forum wiem, że często polecacie Lexusa LS 430 III zdaje się, ale na otomoto jest...7 ogłoszeń, z czego najdroższy, bo 65k z mojego miasta Białegostoku.

Jak będziesz zainteresowany to Pisz na PW będę miał fajnego ls430 MK3 fl. Eu z dobrym nalotem i bezwypadkowy. Good prajs :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kupuję samochód - gdzie rozglądać się za autami?
    Zastanawiasz się nad zakupem samochodu? Na pewno jest to dość stresująca chwila, patrząc szczególnie na fakt, iż nowości nie brakuje. Im więcej posiadamy pieniędzy, tym większy zakres możliwości mamy do wyboru. Niezależnie ...
    Toyota na targach w Genewie
    Salon Samochodowy w Genewie pokazał, że najbliższe kilkanaście miesięcy zapowiada się w Toyocie ekscytująco. Już w czerwcu w salonach pojawi się jeszcze ładniejsze AYGO, przyszłoroczny Auris będzie miał dwa napędy hybrydowe ...