Nowy samochód typu SUV do kwoty 1.5mln zł

28 Lut 2023, 20:21

Dzień dobry, poszukuję jakiegoś SUV-a do 1.5mln zł. Potrzebuję porady bo z siedmiu samochodów które wytypowałem tylko w jednym miałem okazję zrobić jazdę testową.
Samochody które wybrałem to:
Mercedes GLS Maybach
RANGE ROVER LWB
Bentley Bentayga
Rolls Royce - Cullinan
Porsche Cayenne Turbo Coupe(ten model mogłem przetestować bo dealer miał na stanie)
Maserati Levante

Czego potrzebuję:
-Komfort to jest najważniejsze dla mnie. Mniej więcej połowę czasu sam będę za kierownicą a drugą połowę będę wożony. Dlatego komfort musi być za kierownicą jak i w drugim rzędzie foteli(co przemawia za Rolls Roycem, Maybachem, Bentleyem Range Roverem)
Żeby nie był powolny i ociężały jak żółw, że byle jaki Focus czy inny Leon łykną ten samochód. (czyli wszystkie może za wyjątkiem Rollsa)
Może to być miękka hybryda jak to jest w Mercedesie.
Który samochód polecacie?
pozdrawiam Pietronelli
Pietronelli
Obserwowany

28 Lut 2023, 20:40

Jak bym miał być wożony to nie wybrałbym na pewno SUVa bo sa samochody które potrafią zapewnić komfort i to naprawdę duży siedząc z tyłu. Zobacz sobie np. Lexus LM 300h.

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Z samochodów które wymieniłeś chyba najlepszy będzie
Pietronelli napisał(a):Rolls Royce - Cullinan
ale budżet który masz wystarczy ledwo na podstawową wersję :mrgreen:
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

28 Lut 2023, 22:42

Dobry fake - półtorej bańki na auto i pytanie o opinie ludzi z internetu, którzy z dużym prawdopodobieństwem nawet nie widzieli tych aut na oczy :ok:

Przejeź się każdym i wybierz ten, który najbardziej Ci przypasuje
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

01 Mar 2023, 10:05

Pietronelli napisał(a):Żeby nie był powolny i ociężały jak żółw, że byle jaki Focus czy inny Leon łykną ten samochód. (czyli wszystkie może za wyjątkiem Rollsa)

No to Cię zaskoczę mamy 2023 rok, współczesny Leon Cupra ma 300 koni 4x4 i szybką skrzynie DSG, Golf 8 R ma 320 koni, Focus RS mk3 ma 350 koni.
Do tego sporo właścicieli podnosi moc, więc 450 konny lekki dosyć kompakt spokojnie z większością tych aut sobie poradzi.
Trevor
Zaawansowany

Prawo jazdy: 09 10 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Volkswagen Golf 7 R
Silnik: 2,0 TSI
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...