Rozglądam się za nowym samochodem z segmentu A. Samochód kupuję z perspektywą nastu lat. Jeżeli sytuacja życiowa mi się nie zmieni to będzie eksplatowany bardzo długo. Rocznie będzie robione ok 10 tys kilometrów. Do pracy i z powrotem.
Oczekiwania: - jak najniższe koszty eksploatycjne - niezawodnośc i trwałość - elektroniczne szyby przód - wspomaganie kierownicy - manualna klimatyzacja - RADIO - centralny zamek
Najważniejsze dla mnie są 2. punkty reszta dostepna u każdego producenta.
Przymierzam się do Toyoty Aygo z silnikiem 1,0 VVT-i (69 KM) 5 M/T z racji opinii o Toyocie, że jest niezawodna i 6 poduszkach powietrznych w standarcie.
Prosiłbym o opinie o samochodach w tym segmencie i o wyborzę Aygo czy jest optymalny.
Budżet taki by wystarczyło na klime radio i elektryczne szyby liczę się z wydatkiem ok 40 tys.
Subiektywnie uważam, że żaden samochód w tym segmencie nie wygląda i dizajn jest tutaj nie istotny. Najważniejsze, by nie zawodził w najmniej spodziewanych momentach. Znając moje szczęście pewnie kupie jakiś wadliwy egzemplarz ale chodzi mi o teoretycznie najmniej wadliwy pojazd o jak najniższym spalaniu.
Spojrzałem na i10 i żeby dojść do wersji wyposażenia z klimatyzacją trzeba zapłacić ogromne pieniądze - klimatyzacja manualna to taki rarytas by dawać to w najwyższej wersji premium?
Kia wygląda ciekawie pod kątem wyposażenia tylko właśnie kwestia jakości tego wszystkiego a szczególnie mechaniki. Jakoś nie nie mam zaufania do tej marki
Moc i ekonomia, czyli hybrydowa wersja Toyoty Yaris Cross pod lupą Już po kilku miesiącach od rynkowego debiutu stało się jasne, że Toyota Yaris Cross pretenduje do miana europejskiego bestsellera. Rok po premierze, prognozy się sprawdziły - Japończycy trafili w dziesiątkę, bo miejski crossover ...
Jak działają aukcje samochodów poleasingowych? Kupno samochodu jest zawsze niemałym wyzwaniem. I dotyczy to zarówno małych oraz średnich przedsiębiorców, jak i osób prywatnych. Spora część używanych samochodów sprzedawana jest przez handlarzy, ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.