Nowy SUV/crossover do 120tys.

25 Lut 2022, 10:48

Witam,
szukam auta, który spełniłby wymagania:
- tylko nowy z salonu
- SUV/crossover (wyższy żeby się łatwiej wsiadało)
- dynamika na poziomie Toyoty CHR 1.6
- automat
- do jazdy na codzień po mieście dla 2 osób, ale czasami więcej
Co z nowych aut będzie najlepszym rozwiązaniem pod względem trwałości wygody i niezawodności? Myślałam nad: Opel Grandland X Skoda Karoq Kia Sportage
Będę wdzięczna za rady :ok:
antoninasz
Obserwowany

25 Lut 2022, 11:33

Robisz wycieczkę po salonach, wsiadasz do wszystkiego co bierzesz pod uwagę, kupujesz ten, który najbardziej ci pasuje. Lepszych rad przy wyborze nowego auta nie ma
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

25 Lut 2022, 11:46

Liczyłam na podpowiedzi, jakie auta maja lepsza opinie, które się mniej psują, na które warto zwrócić uwagę! Bo wybór jest ogromny, ale pytanie co warto kupić a co od razu odrzucić.
antoninasz
Obserwowany

25 Lut 2022, 12:46

Do miasta sprawdzi Ci się nowy hybrydowy Yaris Cross. CHR też ciekawy wybór.
antoninasz napisał(a):Myślałam nad: Opel Grandland X Skoda Karoq Kia Sportage
Z podanych najlepszą opcją moim zdaniem będzie ostatnia pozycja lub jeszcze Hyundai Tucson. Tylko dla dwóch osób do miasta to lepiej sprawdzi się coś mniejszego jak Kia X-Ceed :)

Ogólnie najlepiej zrobić sobie wycieczkę po salonach i przejechać się każdym który Ci się podoba. Następnie warto wziąć pod uwagę awaryjność i spalanie oraz koszty przeglądów.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

15 Mar 2022, 18:05

zależy ile chcesz przeznaczyć kasy. Ja teraz szukam Mazdy Tribute w dobrym stanie
JarekBlog
Nowicjusz

25 Sty 2023, 15:05

Fajnie prezentuje się teraz najnowsza gama SUVów od SsangYonga. Tivoli i Korando można kupić w przedziale od 80 do 120 tyś zł, w zależności od wyposażenia. :roll:
jakub28
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

25 Sty 2023, 16:13

Jeżeli jazda w większości po mieście, to chyba Toyota jest najbardziej racjonalnym wyborem. A czy CHR, czy Yaris Cross to już kwestia gustu.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna