Tiguan to nawet nie suv, to zwykła osobówka, lekko podniesiona, na zwykłych drogowych 17" kapciach ( tych samych co passat ) bez napędu na 4 koła, jest też wersja 4motion, tylko ze 4motion to taki gówniany napęd.
Co do Forestera to zalezy jakiem masz priorytety. Wiadomo, że własciwy silnik to 2.5Turbo ( 230HP ) ale jesli nie zalezy Ci zeby setke osiągać w te 7sec to 2.0 i 2.0D też są sensowne. Wszystkie silniki subaru to boxery, więc dzwięk zawsze jest wspaniały, w 2.5T najlepszy.
Ten Jeep Patriot to jakas totalne g...o, tóz to auto w środku jest wykonczone jak skoda fabia w podstawowej wersji... Jeepy ogolnie są słabo wykonczone w srodku ( USA ), nawet Gran Cherooke, które kosztują 200tyś nie zachwycają materiałami w srodku, ale ten Patriot to jakas totalna porażka, pozatym jeep z tym silnikiem 0-100 robi w 13sec czyli tak samo jak wyzej wspomniana fabia...
Jest też silnik 2,2.Subaru nie jeździłem i się nie wypowiem co to warte. jednak muszę się z jednym zgodzić co do Subaru. On wytyczał szlaki obecny SUV-om .Nigdy powiem szczerze , nie interesowałem się Subaru z jednego powodu ja przynajmniej nie znalem ani jednego salonu Subaru w Krakowie. Ale skoro jest osoba , która siedzi w temacie to nawet sam się dopytam bo w cenniku Subaru jest kilka wersji tego samochodu niektóre różnią się nadwoziem i które lepsze XE czy zwykle X??Rozumiem ,że dwa ostatnie różnią się wyposażeniem a reszta??
2.0D XA
2.0D VR
2.0D XC
2.0D XE
2.0D XE NAV
W subaru nie ma silnika 2.2! Obecnie oferowane silniki przez subaru to 1.5, 2.0. 2.0D. 2.5T i 3.6.
Są w krakowie salony subaru. Pierwszy jest na ul. J. Conrada obok ikei, a drugi na Zakopiance u Bełtowskiego z tym, że ten drugi prowadzi servis subaru a samochody sprzedają na zamówienie, salonu jako takiego nie mają.
Te wersja Xa Vr Xc Xe Xe Nav róznią się tylko wyposażeniem, forester wystepuje tylko w jednej odmianie nadwozia, więc nie ma mowy o zróznicowaniu pod tym względem.