Nowy wizerunek citroen'a

06 Lut 2009, 18:38

dzisiaj citroen zmienił logo, zaprezentował nowe hasło reklamowe (takie samo na całym świecie: Créative Technologie.)
i zaprezentował odmłodzonego DS
co wy na to http://www.dsinside.citroen.com/ ?
boyd83
Nowicjusz
Awatar użytkownika

06 Lut 2009, 21:16

Logo mi się nie podoba, takie pedalskie. Wcześniejsze było bardziej "ostre" i przez to lepsze.

DS ładny, zresztą jak większość Citroenów.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

07 Lut 2009, 00:44

No logo takie pedalskie :D

A co do wskrzeszenia DS'a to swietny pomysl, a na dodatek ladnie sie to prezentuje.
marcin94
Aktywny

Auto: E60 530d M-Sport
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

08 Lut 2009, 21:39

hehe no może i macie racje- jakoś tak citroen z loga złagodniał. ale linia jakby bardziej agresywna.
nie wiem czy nie jestem przeciwko wskrzeszaniu legendy... nawet na onecie dzisiaj przeglądałem galerie top10 wg. kogos tam najładniejszych aut i na pierwszym miejscu właśnie DS jako ten niepowtarzalny...
boyd83
Nowicjusz
Awatar użytkownika

10 Lut 2009, 17:28

Fiat 500 sie sprawdzil, mysle ze jezeli Citroen wypusci nowego DS-a strzeli w dziesiątke. :)
marcin94
Aktywny

11 Lut 2009, 10:35

Tylko ze 500 jest w sumie podobna do swojej starszej wersji, a DS w niczym nie przypomina poprzedniego modelu. A właśnie za głównie niecodzienny design ta Cytryna została uznana za najciekawszy samochód na świecie.
warzywo
Aktywny

Miejscowość: PZN
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

15 Lut 2009, 16:21

Dishman napisał(a):Logo mi się nie podoba, takie pedalskie. Wcześniejsze było bardziej "ostre" i przez to lepsze.

DS ładny, zresztą jak większość Citroenów.

zgadzam sie, obecnie wszystko sie zaokrągla i tutaj chyba z tym logo sie udało ...
"Drugi na mecie jest pierwszym przegranym"
ROBERTT
Początkujący
Awatar użytkownika

17 Lut 2009, 00:32

warzywo napisał(a):Tylko ze 500 jest w sumie podobna do swojej starszej wersji, a DS w niczym nie przypomina poprzedniego modelu. A właśnie za głównie niecodzienny design ta Cytryna została uznana za najciekawszy samochód na świecie.

w sumie. ale dzisiejsze trendy są całkiem inne i zrobienie czegoś bardziej na wzór starej wersji DS mogłoby się nie przyjąć.
pozatym to podobno pierwszy model z serii DS może nastepny zaprezentowany bedzie bardziej podobny bo choćby większy bedzie
boyd83
Nowicjusz
Awatar użytkownika

17 Lut 2009, 19:43

boyd83 napisał(a):
warzywo napisał(a):Tylko ze 500 jest w sumie podobna do swojej starszej wersji, a DS w niczym nie przypomina poprzedniego modelu. A właśnie za głównie niecodzienny design ta Cytryna została uznana za najciekawszy samochód na świecie.

w sumie. ale dzisiejsze trendy są całkiem inne i zrobienie czegoś bardziej na wzór starej wersji DS mogłoby się nie przyjąć.
pozatym to podobno pierwszy model z serii DS może nastepny zaprezentowany bedzie bardziej podobny bo choćby większy bedzie

no wlasnie, kiedys styl Citroena byl troche futurystyczny , i teraz vy sie to nieprzyjelo.
To tak jakby za 20 lat odswiezyc Megane II, watpie zeby wtedy to sie przyjelo, taka linia napewno bedzie wtedy wygladac conajmniej dziwnie, a w "refreshu" starych aut chodzi wlasnie o to by jak najlepiej zachowac linie karoserii.
marcin94
Aktywny

17 Lut 2009, 19:47

No właśnie właśnie. Tylko, że mogliby np puścić limitowaną wersję, np 1000 cytryn DS z lekko odświeżonym wyglądem, ale z nowoczesnym środkiem jakaś limitowana edycja czy coś i byłoby grejt ;) nie muszą przecież od razu z okazji rocznicy walić masówki.
warzywo
Aktywny

17 Lut 2009, 19:59

1000 Cytryn moze byloby za malo, by przyniesc wieksze zyski, ale limitowana wersja bylaby bardziej realna od "prawdziwie seryjnej".
marcin94
Aktywny

17 Lut 2009, 21:10

Wiesz tak tylko mówię przykładowo ;P bo równie dobrze mogli by nazwać do SD i tak nie jest podobne do DSa, a tak jak mówiłem Fiat 500 jakoś był :D
warzywo
Aktywny

22 Lut 2009, 22:13

e no, poczekajmy jeszcze na premiere nastepnych modeli z lini DS. te większe może będą bardziej nawiązywać do pierwowzoru. bo ten DS Inside porównują narazie tylko minicoopera
boyd83
Nowicjusz
Awatar użytkownika