Numer silnika

29 Cze 2014, 13:55

Ktos skasowal moj temat w dziale "katalog samochodow" , wiec napisze teraz tutaj. Szkoda bo fajne wsparcie otrzymalem i byla ciekawa rozmowa. Ale stanelo na tym , ze potrzebuje numeru silnika w astrze 2 g 1999 r 1.6 16 v , odczytalem kod silnika , mam numer VIN itp i czy myslicie ze diagnosta bedzie w stanie podac mi numer silnika ? W jaki sposob on to zrobi skoro w silniku jest on bardzo slabo widoczny ? Cos slyszalem ze po numerze vin ? Do auta mam narazie tylko niemieckie papiery, bo swiezo sprowadzony. Pozdrawiam
baroczewski
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 03 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Volkswagen Polo III 01 r
Silnik: 1.9 SDI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
0

30 Cze 2014, 09:29

1. Zapoznaj się z tematyką działów na naszym forum i pisz swoje tematy w odpowiednio tematycznie działach i będzie git.
2. Poczytaj co oznacza numer VIN
3. wejdz w swój profil, a znajdziesz tamten temat - nikt go nie usunął.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy baterie to słaby punkt samochodów elektrycznych?
    Czemu kierowcy boją się samochodów elektrycznych? Głównie z uwagi na baterie. Obawiają się ich trwałości, ograniczonej pojemności i czasu ładowania. Choć problemy te bez wątpienia są realne, z biegiem rozwoju ...
    Przez internet porównasz wszystkie oferty OC
    Internet jest narzędziem powszechnie wykorzystywanym w praktycznie każdej gałęzi gospodarki. Nie inaczej jest oczywiście w przypadku ubezpieczeń komunikacyjnych, jak np. obowiązkowe dla kierowców ubezpieczenie od odpowiedzialności ...