Numer VIN - Ostatnia informacja odnośnie kontroli pojazdu

23 Lis 2023, 21:01

Witam, użyłem dzisiaj jednej ze strony dekodującej numer VIN pojazdu świeżo ściągniętego z Niemiec. Mam być może głupie pytanie.. Ostatnia informacja odnośnie kontroli pojazdu pochodzi z 2019/12. Czy to oznacza ze to był ostatni przegląd techniczny auta i pojazd nie był do dzisiaj na żadnej stacji diagnostycznej?
Bonita33
Nowicjusz

• 23 Lis 2023, 21:03

Dodam że przebieg wykazywał wtedy 121tyś natomiast obecnie deska rozdzielcza wskazuje 200tyś
    Bonita33
    Nowicjusz

24 Lis 2023, 10:07

Nie koniecznie musi być tak jak piszesz. Czasem w raportach mamy nie pełne dane. Samochód mógł w tym czasie zmienić właściciela, kraj rejestracji itd.

Bonita33 napisał(a):Dodam że przebieg wykazywał wtedy 121tyś natomiast obecnie deska rozdzielcza wskazuje 200tyś
    Od tamtej pory wychodzi jakieś 20tkm na rok więc na pierwszy rzut przebieg wygląda realnie.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

24 Lis 2023, 18:16

Bonita33 napisał(a): Mam być może głupie pytanie..

bardzo głupie ,ciesz się że i tak 2019 to i tak nie tak całkiem dawno
    Bonita33 napisał(a):Ostatnia informacja odnośnie kontroli pojazdu pochodzi z 2019/12.

12/2019 to prawie 2020 a w niemczech TUV klepią na 2 lata więc auto tylko 1 rok by nie miało przegladu, a moze przez ten rok trwała jego sprzedaż
    toyman40
    Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC 500 nietypowym samochodem bezpieczeństwa
      W ubiegły weekend po przerwie wróciła amerykańska seria wyścigowa IMSA WeatherTech SportsCar [...]. W czasie rundy na słynnym Daytona International Speedway oficjalnym samochodem bezpieczeństwa był Lexus LC 500 w niezwykłych, ...
      Co zrobić po dachowaniu auta?
      W ramach kolejnego materiału z cyklu Piątek ze Szkołą Auto, instruktorzy doradzają, jak zachować się podczas dachowania samochodu. Radosław Jaskulski, instruktor Szkoły Auto SKODA mówi: "Przygotowując się do drogi ...