O lanosach

29 Cze 2013, 10:37

Żadnej fachowej porady się po Barolu nie spodziewajcie, stać go tylko na powtarzanie zasłyszanych opinii. Jego własne doswiadczenia dotyczą tylko fiatów i daewoo (i są to praktycznie jedyne godne polecenia auta)

Nie oczekujcie od niego wiele więcej, w tym temacie ująłem w zasadzie wszystko co Barol wie (lub zasłyszał na innych forach) o motoryzacji.

Kompendium wiedzy Barola:

Samochód z widocznymi oznakami tuningu "lekko nie miał" bo używał go "młody gniewny", co oznacza, że "lepiej go odpuścić" (czyt. nie należy go kupować)

Części do Roverów są bardzo tanie i można je kupić w aso Fiata

Szukasz auta za około 5000? "Lanos - bo częsci tanie, dobrze znoszą lpg i mają ocynk"

"W zagazowanych Fordach lubią wypalać sie gniazda zaworów"

"silnik 1.6 16v w oplach lubi wypić/wcinać olej"

"W starych japońcach, fordach i oplach szybko leci blacha"

"we francuzach uwaga na tylną belkę - regeneracja 700-1000zł"

"1,4 od fiata ma problemy ze smarowaniem wałka rozrządu"

"w punto uwaga na podłogę i progi - lubią się z rudą"

"astra II miała ocynk ale mimo to lubi rdzewieć"

"nie kupuje się japońca w gazie"

"1,4 w lanosie nie nadaje się do tej budy"

"vectra ma słabe blachy"

Trzeba też dodać, że Barol świetnie wyłapuje w proponowanych przez innych ogłoszeniach inny odcień drzwi niż reszty karoserii oraz szerokość szczelin między maską a błotnikiem, sam natomiast zwykle zabezpiecza sie podając "tylko link przykładowy"
stoperan86
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 11 1986
Auto: clio

29 Cze 2013, 11:00

Czyżby numerOne podszywał się pod innym nickiem?
Faber
Aktywny

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 18 03 2010
Auto: Mazda 6 / Laguna II
Silnik: 2.0 / 2.0T
Paliwo: Benzyna + LPG

29 Cze 2013, 13:05

Też mi sie tak wydaje :mrgreen: jak widać pewna osoba mnie nie lubi ale mnie to rybka :)
Niektóre teksty są prawdziwe więc niewiem po co sie osmieszać.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Cze 2013, 13:19

numberone człowieku nie osmieszaj sie już na tym forum bo naprawde żałosny jesteś a barol czasami ma troche racji np:
"Części do Roverów są bardzo tanie i można je kupić w aso Fiata"
a co może nie? mam Rovera i z tym sie zgadzam.
""silnik 1.6 16v w oplach lubi wypić/wcinać olej"
owszem zdarza sie.
""we francuzach uwaga na tylną belkę - regeneracja 700-1000zł"
nigdy nie słyszałeś o tylnej belce? niewiesz ile kosztuje regeneracja? to zapraszam do mechanika.
""1,4 od fiata ma problemy ze smarowaniem wałka rozrządu"
najeżdziłem sie Fiatami i tutaj jest 100% racji.
""w punto uwaga na podłogę i progi - lubią się z rudą"
również 100% racji.
""astra II miała ocynk ale mimo to lubi rdzewieć"
o tym pisało paru użytkowników więc też 100% racja.
""1,4 w lanosie nie nadaje się do tej budy"
miałeś? jeżdziłeś? bo mi sie wydaje że nie.

A co do szczelin i lakieru no to niektórzy użytkownicy też wyłapują takie wady więc co sie czepiasz biednego chłopaka a sam lepszy nie jesteś co dałeś przykład już pare razy jaki to mocny jesteś za monitorem.

Szkoda że administracja nie wywaliła cie jeszcze z tego forum ale zawsze można sobie założyć drugie konto i spamować dalej.

A Ty Barol dobrze robisz,nie przejmuj sie jakimś idiotą,zresztą stali bywalcy wiedzą jaki kto jest.

Tyle ode mnie,pozdrawiam i życze miłego dnia.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

29 Cze 2013, 13:25

No właśnie, w sumie nie zauważyłem by w przytoczonych przykładach mijał się z prawdą a jako zadowolony użytkownik Daewoo i Fiatów nie widzę powodów by nie dzielił się swoimi doświadczeniami z ich eksploatacji.
Poza tym co cenne Barol jako jeden z niewielu stara się wypowiadać w tematach samochodów z którymi miał choć chwilę do czynienia.
Chłopak poświęca swój czas i stara się pomóc za darmo, to się ceni, pewnie wiele osób przekonał do zakupu danego auta, a Ty? 1 post na forum i zamiast pomocy nagonka.
Pozdrawiam.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Rok produkcji: 2000

29 Cze 2013, 15:19

numerOne w nowej postaci:D Chwilowo zamilkł, pewnie poleruje tigre na kolejny podryw :D tylko poczekać i każdy ze stałych bywalców forum zostanie obsmarowany:)) Barol nie przejmuj sie, wielu ludziom tu pomogłeś i fachowo doradziłeś za co pewnie są Ci wdzieczni.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Patrz na drogę podczas jazdy
    Polskie prawo zabrania kierowcom korzystania z telefonów komórkowych w czasie jazdy, jeśli urządzenie jest trzymane w ręce. Wiele osób ignoruje jednak ten przepis. Obecnie już nie tylko dzwonią i piszą ...

30 Cze 2013, 10:59

Ale ja sie nie przejmuje :) a o tym że pomogłem to wiem bo czasami dostaje wiadomości na pw w celu pomocy wyboru auta i po pewnym czasie ludziska mi sami piszą że pomogłem i że auto jest spoko.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012

29 Wrz 2013, 09:28

Barol o roverach
19 Sie 2009, 18:07 Rover z tego co wiem to jest auto awaryjne

piszesz ze Twoim faworytem jest Rover ale z tego co wiem z tego forum to Rovery sa strasznie awaryjne no i rzadko kiedy je mozna spotkac na naszych drogach,

2 Maj 2010, 11:53 ten srebrny Rover też wygląda wporządku i cena też wporządku ale o nim sie nic nie wypowiem bo niewiem nic.

28 Mar 2012, 15:56 Rover na ogół jest ok ale może być problem z dostępnością części,

1 Sty 2013, 14:30 ja tylko wiem że pare osób z tego forum sie ze mną zgodzi że Rover ma problem z częściami. Np u mnie w mieście do Rovera ciężko jest o części.
:ok:
6 Cze 2013, 12:58 Tak ale pod warunkiem że kupisz zadbany egzemplarz,nawet z częściami nie ma większego problemu (są dostępne np w ASO Fiata).
:lol:
Czyli podsumowując rovery są strasznie awaryjne, ale ja o nich nic nie wiem, poza tym mają drogie i trudno dostępne częsci, które bez problemu można znaleźć w ASO fiata.
Rovery jak sie okazuje z czasem nabierają wartości i przestają sie psuć.
Idzcie lepiej po popcorn bo chłop się rozwija i będzie niezły ubaw :lol:
stoperan86
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 11 1986
Auto: clio