Szybki - bajkopisarz

28 Wrz 2013, 10:24

Chciałem poruszyć problem wiarygodności użytkownika szybki, początkowo wydawał mi się bratnią dusza na forum ponieważ tak jak ja zdawał się być fanem JDM jednak czytając jego wypowiedzi jako kogoś kto siedzie w temacie naszły mnie wątpliwości.
Rozpisuje się o swoich autach i projektach, przyznam, że śledzę takie fora jak racingforum oraz kluby Toyoty, Lexusa i JDM'ów dość regularnie zawsze sprawdzając jakie to ciekawe projekty przygotowują bo P&P w japońcach jest doprawdy zadziwiające i nie trafiłem na żaden temat dotyczący jego aut, po poproszeniu o podesłanie linków nawet na PW zignorował to, nie chcę mi się wierzyć, że ktoś kto tak chętnie i często udziela się na forum i żongluje oznaczeniami nie ma czasu ani ochoty żeby przedstawić te auta na zdjęciach, zdjęcie mówi więcej niż tysiąc słów.
Inna sprawa, że ponoć prowadzi komis i robi 100 000 km rocznie, ciężko mi w to uwierzyć bo gdy szukając JDM dla syna wiedząc, że sprzedaje auta zwróciłem się do niego znów zignorował to zapytanie, podobnie w innych tematach rozpisuje się jak łatwo sprzedał jedne auta a jak trudno inne i za jakie grosze tyle, że po zapytaniu o konkret jakie to było auto i za ile sprzedane znów pomija temat, przy takich przebiegach o jakich pisze też ciężko uwierzyć, że jest w stanie przesiadywać dniami na forum i wypisywać elaboraty.
Dla mnie jedyne co jest realne w fantazjach tego użytkownika to ta 15 letnia Toyota Avensis w LPG którą ponoć woli tłuc kilometry zamiast Lexusami, Audi czy Mercami.
Żeby podwyższyć swoją wiarygodność zaprasza do siebie na przejażdżki(a zaraz potem odwołuje jak się ktoś zainteresuje bo żona itd) czy oględziny tyle, że nawet nie podaje miejsca zamieszkania, za to zdjęć ani filmików żadnych nie chce wysyłać.
Przypisuje sobie pewnie młody chłopak przynależność do nas i super, każdy fan JDM jest mile widziany a marzenia warto mieć tylko przykre, że niektórzy nie mogą być po prostu sobą, takie mieszenia marzeń z rzeczywistością zawsze prędzej czy później wychodzi na jaw, tutaj po prostu za mało konkretów, za dużo nieścisłości.
Ostatnio edytowany przez JDM 28 Wrz 2013, 10:36, edytowano w sumie 2 razy
JDM
Początkujący

Prawo jazdy: 27 06 1990
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Lexus
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

28 Wrz 2013, 10:30

Napiszę może tak krótko i zwięźle. Witaj w internecie. Mam nadzieję, że dość wymowne.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

28 Wrz 2013, 13:26

Pierwszy był barol a teraz przyszedł czas na obsmarowanie szybkiego... Ciekawe kto będzie następny :mrgreen: ???
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1995

28 Wrz 2013, 13:52

Nawet nie chce mi się czytać wypocin tego trolla. :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

28 Wrz 2013, 15:32

Też mnie to od dawna zastanawiało.
Widać, że zna się na JDM'ach ale też wątpię czy kreacja z tego forum ma pokrycie w rzeczywistości.
Ostatnio edytowany przez Jasiek90, 28 Wrz 2013, 15:44, edytowano w sumie 1 raz
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000

28 Wrz 2013, 15:40

Tak na wstępie nie odpowiada mi Twoja forma komunikacji i mam do tego prawo żeby mi nie odpowiadała ....
JDM napisał(a):Rozpisuje się o swoich autach i projektach, przyznam, że śledzę takie fora jak racingforum oraz kluby Toyoty, Lexusa i JDM'ów dość regularnie zawsze sprawdzając jakie to ciekawe projekty przygotowują bo P&P w japońcach jest doprawdy zadziwiające i nie trafiłem na żaden temat dotyczący jego aut

Kiepsko korzystasz z netu bo akurat znalezienie w PL Lexa z mocą ponad 600KM nie jest trudne.
Co do reszty to nie jest nic takiego aj waj czym można się specjalnie chwalić. Pisałem o EVO9 w którym zrobienie 400KM zajmuje kilka godzin więc co mam opisywać???
Teraz wstawiam opis dla Ciebie wydech, pompka paliwa i program :D
JDM napisał(a):podesłanie linków nawet na PW zignorował to, nie chcę mi się wierzyć, że ktoś kto tak chętnie i często udziela się na forum i żongluje oznaczeniami nie ma czasu ani ochoty żeby przedstawić te auta na zdjęciach, zdjęcie mówi więcej niż tysiąc słów.

Nie dostałem nic od Ciebie na PW.
Nie będe nic przedstawiał bo nie mam takiej ochoty tym bardziej że już raz miałem wpadkę ponieważ uczestniczyłem w bardzo poważnym wypadku samochodowym i policja zamiast skupić się na zdarzeniu zaczęła grzebać w necie czy miałem homologacje na zmiany w aucie jak nic nie znaleźiono to punktem zaczepki był wykres z hamowni.
JDM napisał(a):Inna sprawa, że ponoć prowadzi komis i robi 100 000 km rocznie, ciężko mi w to uwierzyć bo gdy szukając JDM dla syna wiedząc, że sprzedaje auta zwróciłem się do niego znów zignorował to zapytanie, podobnie w innych tematach rozpisuje się jak łatwo sprzedał jedne auta a jak trudno inne i za jakie grosze tyle, że po zapytaniu o konkret jakie to było auto i za ile sprzedane znów pomija temat, przy takich przebiegach o jakich pisze też ciężko uwierzyć, że jest w stanie przesiadywać dniami na forum i wypisywać elaboraty.

Nie prowadzę komisu wszystkie populusy które miałem okazje sprzedać były wynikiem super zainwestowanych pieniędzy moich kolegów...
Co do reszty to jeden z Panów z którym czesto scigam się jest właścicielem komisu więc zawsze coś mi podpowie.
Auta które sprowadzam zazwyczaj są pod mój gust i czynię to dla zabawy a nie w celach zarobkowych. 3/4 z nich trafia do moich kolegów, znajomych, rodziny...i już utarło że jak ktoś chce starą tojkę albo lexa to wali do mnie. Chociaż ostatnio jest to sporadyczny temat bo nie mam czasu. Oczywiście to nawet sporadyczne sprowadzanie aut przyczyniło się że posiadałem różne wynalazki od r4 wiertarka do V10 w s8 o których mogę coś powiedzieć.
Co do kilometrów to napisałem że robie około 80tyś. rocznie więc nie pitol o 100tyś.
No i dziś piszę z Wawy ale w poniedziałek będe w Zakopcu a w środę w Koszalinie. W tamtym tygodniu byłem w Szczyrku i w Poznaniu.
JDM napisał(a):Dla mnie jedyne co jest realne w fantazjach tego użytkownika to ta 15 letnia Toyota Avensis w LPG którą ponoć woli tłuc kilometry zamiast Lexusami, Audi czy Mercami.
Żeby podwyższyć swoją wiarygodność zaprasza do siebie na przejażdżki(a zaraz potem odwołuje jak się ktoś zainteresuje bo żona itd) czy oględziny tyle, że nawet nie podaje miejsca zamieszkania, za to zdjęć ani filmików żadnych nie chce wysyłać.

Musisz zrozumieć takie cuś :D ja rozgraniczam auto do pracy i auto do zabawy. Więc nie mogę mieć lexa do tłuczenia kilosów chociażby z tego powodu że w trasie pali 12lpg a nie 9lpg i w dodatku jest sedanem a ja potrzebuje kombi.
Na przejażdżkę zapraszałem ale przy okazji jak z bratem bedę na torze Ułęż i tyle...

P.S.

Naucz sie wysyłać PW i korzystać z netu może znajdziesz coś ciekawego :ok: A tak na marginesie zobacz jaką BMWe ścigała się Karolina Pilarczyk i dowiedz sie od kogo ją kupiła zdjęcia są na tym forum :yes:
Jak jesteś takim miłośnikiem JDMów to na tą chwilę mogę Ci sprzedać GTiRa (taki inny sunny) po renowacji zrobiony na 360KM. Całkiem przyzwoicie jedzie jak na sunny :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

1/4 mili Bemowo - Wielki finał Gecko Cup / relacja
    1/4 mili - Wielki finał Impreza połączyła w całość wszystkie atrakcje poprzednich rund. Było to zatem ostateczne rozstrzygnięcie pojedynku polskich maszyn z zagraniczną konkurencją. W szranki z polskimi mistrzami jednej czwartej ...

28 Wrz 2013, 15:55

JDM to forumowy prowokator, który na niczym się nie zna co nie raz udowodnił. Wypalił gatkę z synem a pewnie sam ma tyle lat co widać po jego zachowaniu. Recepta to ban za takie tematy, bo dla świętego spokoju.

Szybki, nie dziw się jak każdego wyśmiewasz (za propozycję nie JDMowe) i znasz się na wszystkim łącznie z handlem, naprawą, ubezpieczeniem, prawem i bajkami na temat przeszukiwania przez policję forum i temat Twoich danych z hamowni... Zbastuj trochę, serio.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

28 Wrz 2013, 16:11

Znajdź sobie, zapytaj kogoś a nie można po prostu napisać? przecież wiesz, że zaraz nikt nie będzie leciał do Karoliny Pilarczyk żeby zapytać się od kogo je kupiła.
dla mnie też dziwne jest, że 15 letni Avensis pojawia się w co drugim poście a mocno zmodowany Lex jest wspominany mimochodem bez żadnych konkretów.
dzida 100% racji.
Jasiek90
Stały forumowicz

28 Wrz 2013, 16:29

dzida napisał(a):Szybki, nie dziw się jak każdego wyśmiewasz (za propozycję nie JDMowe) i znasz się na wszystkim łącznie z handlem, naprawą, ubezpieczeniem, prawem i bajkami na temat przeszukiwania przez policję forum i temat Twoich danych z hamowni... Zbastuj trochę, serio

Ale widzisz zwróć uwage że zazwyczaj trzymam się jednej zasady jak stare to tojka jak nowe to się nie odzywam... Jezeli chodzi o resztę to muszę się troszku orientować bo jak sobie wyobrażasz że mając zajawke na motowariacje pójdę do ASO Daci po poradę?
Co do wypadków nie bede polemizował w 2011r byłem jeszcze na wóżku inwalidzkim po moto przygodzie więc użyłem prawa, policji za wszystkie czasy. I jeżeli myślisz że w necie jesteś anonimowy Ty i Twoje auto to bardzo mocno się mylisz.

Jasiek90 napisał(a):dla mnie też dziwne jest, że 15 letni Avensis pojawia się w co drugim poście a mocno zmodowany Lex jest wspominany mimochodem bez żadnych konkretów.

Pojawia sie tylko tam gdzie rozmawiamy o aucie za około 10k i autor tematu reflektuje nudę tojki.

Panowie naprawdę! proponuje przetestować coś na zasadzie auto z czterech stron świata zeby mieć pogląd. Ja akurat miałem mozliwośc to uczynic i dziele sie spostrzeżeniami.
Oczywiscie można z nimi sie nie zgadzać ale to nie oznacza że są złe .
szybki
Moderator - Tuning

28 Wrz 2013, 16:32

Szkoda, że nie przyjmujesz do wiadomości spostrzeżeń innych.
Powiem szczerze, że żadna ze znajomych mi osób zajmujących się testami aut nie ma tak wyraźnych sympatii a tym bardziej nie dzieli aut ze względu na pochodzenie, a znam większość redaktorów autogalerii i exoticcars z którymi niejednoktornie spotykałem się na spotach czy podczas testów co fajniejszych fur.
Tak jak pisałem, wiedzę nt. japończyków na pewno masz dużą ale zmień podejście do innych i operuj na konkretach, na pewno dzięki temu więcej osób przekonasz do swojej wizji motoryzacji.
Jasiek90
Stały forumowicz

28 Wrz 2013, 16:47

Jasiek90 napisał(a):Szkoda, że nie przyjmujesz do wiadomości spostrzeżeń innych.
Tak jak pisałem, wiedzę nt. japończyków na pewno masz dużą ale zmień podejście do innych i operuj na konkretach, na pewno dzięki temu więcej osób przekonasz do swojej wizji motoryzacji.

Przyjmuję tylko jak mam polemizować jak ktoś zestawia w jednej lini np:puga 405 z carinąE gdzie tak naprawdę carina trwałością dla JDMów jest ja w123 dla Niemców.
Podejście mam normalne chociaż nie idę zgodnie ze wszystkimi i nie przytakuje...
co do konkretów no to juz bardziej nie mogę bo co napisać jeżeli chodzi o konkrety> W starych tojkach orientuje sie w symbolach, wiem które silniki z jakiego auta pochodzą, gdzie były używane i jak są cenione w EU. Bardziej konkretnie nie mogę bo żeby Jan Nowak mógł zrozumieć moją wypowiedź musiałby siedzieć w wikipedii i sprawdzać.
Albo jeden z Panów który serwisował mi skrzynie biegów do ścigania się pracował 8lat w serwisie puga a teraz pracuje od 2006r w tojce i jemu też mam nie wierzyć???

Jeszcze raz powtarzam mam swiadomość gówna jakie produkuje teraz tojka z małym wyjatkami ale też mam swiadomość tego co robiła przed 2002r.
szybki
Moderator - Tuning

28 Wrz 2013, 23:25

Choćby słynna, choć brzydka, Toyota Starlet. :ok:

Carinę miał znajomy rodziców, dachował i... kupił kolejną Carinę.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

29 Wrz 2013, 03:16

Miałem cosik napisać ale tylko ściemniam i udaje że coś wiem :D
Moze innym razem skrobne :roll:
szybki
Moderator - Tuning

29 Wrz 2013, 11:49

Znów to samo, wiem ale nie powiem bo za głupi jesteście by zrozumieć i znów nie własne doświadczenia tylko znajomy, znajomego albo mityczny mechanik coś tak ogólnikowego, że za cholerę nie da się sprawdzić, równie dobrze mogę napisać, że znajomy miał Lexusa i więcej jeździł na lawecie niż na kołach ale nie przytoczę jego opinii bo jest niecenzuralna.
Jasiek90
Stały forumowicz

29 Wrz 2013, 12:25

Jasiek90 napisał(a):Znów to samo, wiem ale nie powiem bo za głupi jesteście by zrozumieć i znów nie własne doświadczenia tylko znajomy, znajomego albo mityczny mechanik coś tak ogólnikowego, że za cholerę nie da się sprawdzić, równie dobrze mogę napisać, że znajomy miał Lexusa i więcej jeździł na lawecie niż na kołach ale nie przytoczę jego opinii bo jest niecenzuralna.
Nie wiem gdzie się obracasz ale naprawdę nie wszyscy wokół są idiotami.

Ale co mam napisać???
Nad czym się rozwodzić JDM stwierdził że jestem oszustem Ty wytkonołeś mi brak konkretów Dzida że wypisuje głupoty o tym że znam się na handlu, naprawach i i bajkach o przeszukiwaniu for przez policję...

Generalnie wszyscy macie jeden problem myślicie że istnieje tylko moto swiat ten który Wy znacie o którym na onecie czytacie a tak nie jest. Są różni moto zboczeńcy nie potrzebujący rozgłosu i chwalenia się swoimi osiągnięciami.
Żeby Ci udowodnić coś ... to co miałem napisać żebyś nie powiedział że jest oszustem fantastą albo że opowiadam bajki??? Może uwierzyłbyś że posiadam auta mające po po 600-700KM???..Staram sie łopatologicznie wytłumaczyc czemu coś jest lepsze a czemu gorsze pilnując się określonych marek i lat produkcji. Doświadczenia z wielu dziedzin motoryzacji z czego się śmieje dzida są wynikiem doznań przyjemnych lub mniej przyjemnych. Zwróciłes uwagę??? jaki zrobiłem dokładny opis tego co sie dzieje ze starym autem po walnięciu w słup hmmm... zgadnij skąd to wiedziałem i połącz sobie z tym co napisałem o policji i o tym że jeździłem na wózku inwalidzkim a lekarze chcieli mi obie nogi amputować.
Więc jak była policja, wypadek to i było prawo, ubezpieczenia itp.
Jak sam zlecałem składanie aut w/g własnego uznania to była mechanika i drążenie tego czego nie ma w EU.

jiGsaw napisał(a):Choćby słynna, choć brzydka, Toyota Starlet. :ok:

Carinę miał znajomy rodziców, dachował i... kupił kolejną Carinę.

Masz prosty przykład starlet vs inne auta z tamtych lat o pojemn.1,4-1,6

Ty powiesz o starletce to co słyszałeś w TV albo od znajomej a ja pomijam fakt że zrobiłem tym autem 200tyś.km. ale jak ją polece komuś to napiszę to:
Starlet=Glanza która posiadała turbo i seryjnie 140KM i 160NM robiona do 200KM i 230Nm na seryjnych gratach te same części są w starlet więc jeżeli silnik wytrzymuje turbo (tłoki, głowica, chłodzenie), napęd przeniesie 230Nm (sprzęgło, półośki, łażyska), heble starczają na duże moce to czego może sie spodziewać kowalski w starletce która ma 75KM???? Że sprzęgło upali, albo cos przegrzeje albo urwie... nie!!! może się spodziewać że będzie jeździć i jeździć ..
szybki
Moderator - Tuning