Jeżeli szukasz informacji na temat najkorzystniejszych rozwiązań z zakresu ubezpieczeń dla firm jak i dla osób prywatnych - blog ( reklama ) pomoże Ci z wyborem najkorzystniejszych i bezkompromisowych rozwiązań. Strona oferuje wiele porad w zakresie finansów, podatków oraz pomoc finansową.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 09 Mar 2018, 23:46, edytowano w sumie 1 raz
Powód:Reklama
A jak znaleźć najlepsze i najtańsze ubezpieczenie OC? Dodam, że samochód nie jest nowy i kierowca nie posiada zniżek. Co za tym idzie składki proponowane są dość wysokie. Istnieje możliwość jakoś je obniżyć?
A w jakiejś porównywarce czy kalkulatorze składek sprawdzałeś? Bo to chyba najlepszy sposób. Możesz też z tego co wiem udać się do agenta ubezpieczeniowego takiego co ma w ofercie różne towarzystwa, bo oni często umieją znaleźć najlepsze ubezpieczenie.
Ewentualnie można zgłosić się do jakiegoś agenta, oni mają oferty różnych ubezpieczycieli i na pewno pomogą wybrać najkorzystniejszą opcję. Takich agentów jest mnóstwo, a jak się komuś nie chce szukać to polecam ich ( reklama )
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 14 Kwi 2018, 23:12, edytowano w sumie 1 raz
Powód:Reklama
Czyli co, najlepiej porównać w Rankomacie, jakimś kalkulatorze OC i udać się do multi agenta. Tak rozumiem z tego co piszecie. A jak wygląda sprawa z współwłaścicielem i korzystaniem z jego zniżek? Nadal tak można obniżać składkę?
QG1 - przedłużony okres obsługi (zmienna długość okresów obsługi) Określenie okresu obsługi jest zależne od intensywności i warunków eksploatacji samochodu. QG1 dokładnie oznacza system przedłużonego czasu między przeglądami. Przegląd (inspekcję) się wykonuje według wskazań wskaźnika ...
A no widzisz, to ja nawet nie wiedziałem, że jak ubezpieczam na współwłaściciela i korzystam z jego zniżek to swoje również zbiera też. A czy nadal wpisanie do DR musi być przez darowiznę w US? Jak to teraz się załatwia?
No nadal musisz do US iść i do WK. Jeśli współwłaścicielem ma być członek najbliższej rodziny czyli ojciec, matka to nie płacisz podatku od darowizny. Dlatego to opłaca się najbardziej. Trochę załatwiania ale jak w porównywarce sobie sprawdzisz wysokość składki obniżoną o np 60 % zniżki to warto po tych urzędach pochodzić.
A jak to jest z zniżkami przy stłuczce? Bo ojciec mówi, że on straci te zniżki jak ja zrobię stłuczkę. To prawda? W Rankomacie wysłałem kilka wniosków o kontakt i w CUK też. Ale obawiam się, ze tata się nie zgodzi na to by być współwłaścicielem.
Niestety tak jest jak mówi tata. Jak zrobisz "Buuuum" to tata straci zniżki. Ale przecież nie możesz zakładać, że od razu tak będzie. Nikt nie chce skasować sobie auta przecież.
No tak. W każdym razie załatwimy to wpisanie do dowodu rejestracyjnego a potem poszukamy najlepszej oferty ubezpieczenia. Przez Rankomat wyślemy kilka wniosków i do agenta pójdziemy też, Ale wydaje mi się, ze Link 4 ma najtaniej teraz.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.