OBD II sterownik usb win 8.1 badź win 10

13 Sty 2018, 18:45

Witam wszystkich,

Chciałbym dokończyć naprawę forda escape 2014. Co zostalo do tej pory zrobione:
- wymiennie kurtyny + poduszka fotela pasażera . Poduszki zostały zakupione o tych samych numerach seryjnych co wystrzelone.
- Zresetowany Komputer air bag został zresetowany,
- pasa kierowcy naprawiony

Kontrolka poduszek caly czas sie świeci

Mam kilka pytań do Was:

1. Czy ktoś z Was posiada sterownik do instalacji kabla usb dla windows 8.1 badz wersji win 10?

2.Na jakim programie najlepiej pracować dla osoby początkującej ?

Dziękuję,
Pawel
Pawel1985M
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 08 2003
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Ford Escape
Silnik: 2,5
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2014

16 Sty 2018, 11:18

W sterowniku masz wyczyszczoną pamięć z Crash Data? W autach wyposażonych w poduszki airbag, srs po zderzeniu sterownik inicjuje odpalenie poduszek powietrznych. Po takim zdarzeniu sterownik AIRBAG / SRS ulega zablokowaniu poprzez zapis w pamięci CRASH DATA. Tego programowo z tego co wiem nie da się usunąć i trzeba bezpośrednio dostać się do kości z tą pamięcią.

Pawel1985M napisał(a):Na jakim programie najlepiej pracować dla osoby początkującej ?
Ja bym zaczął od FORScan oraz ELMConfig oraz interfejsu ELM327 na chipie STN1170.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan Micra 0,9 IG-T o mocy 90 KM
    Nissan Micra to samochód napędzany przez turbodoładowany silnik benzynowy o pojemności 0,9 litra i o mocy na poziomie 90 KM. Średnie spalanie w tym przypadku to około 4,8 l/100 km, natomiast z użyciem sytemu Start-Stop ...
    Sportowe Volvo V40 R-Design
    Volvo do swojej oferty wprowadziło sportową wersję, prestiżowego, pięciomiejscowego hatchbacka Volvo V40 R-Design. Auto jest dostępne w salonach z trzema silnikami wysokoprężnymi oraz trzema wersjami benzynowi. Cena modelu ...