Objawy padniętej turbiny

30 Sie 2016, 09:16

Witam serdecznie forumowiczów. Pytanie jak w temacie. Jakie są objawy padniętej turbiny? Takim objawem u mnie jest brak mocy ale podczas dodawania gazu powyżej 2500 obrotów jest wrażenie jakby turbina nie włączała się. Dodatkowo zaczęło mi dymić z rury na czarno. Czy to są objawy padniętej turbosprężarki? Jeśli tak to co dalej? Pozdrawiam
Polko
Nowicjusz

Auto: Land Rover Range Rover
Silnik: 3.0 TD6 4x4

31 Sie 2016, 12:28

Polko napisał(a):Takim objawem u mnie jest brak mocy ale podczas dodawania gazu powyżej 2500 obrotów jest wrażenie jakby turbina nie włączała się. Dodatkowo zaczęło mi dymić z rury na czarno. Czy to są objawy padniętej turbosprężarki?
Jeżeli te objawy powiązujesz ze sobą to mogą być objawy padniętej turbiny.

Polko napisał(a):Jeśli tak to co dalej?
Trzeba oddać sprężarkę do sprawdzenia. Możesz poprosić swojego mechanika żeby wyjął ją i zawozisz lub wysyłasz do firmy która się specjalizuje w regeneracji. Druga opcja to jedziesz do nich bezpośrednio samochodem. Dalej oni diagnozują i przedstawiają ci ofertę na naprawę.

Zapraszam tez do tematu na forum: objawy uszkodzenia turbosprężarki.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Muzeum SKODY - 117 lat historii Producenta
    W piątek 23 listopada 2012 roku odbyła się przedpremierowa prezentacja nowego Muzeum SKODY dla mediów, a trzy dni później (26 listopada) obiekt został uroczyście otwarty dla publiczności. Położone w Mladá ...