Obniżenie zawieszenia, a przyspieszenie

17 Sty 2013, 22:52

Witam
Czy znacznie obniżajac moje auto (12cm tył i 10cm przód) wzrosnie przyspieszenie ?
Chce kupić zawieszenie sportowe i zastanawiam sie czy warto...
allegrobgp
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 11 2011
Auto: Passat B5 FL 1.9 TDI 131KM

17 Sty 2013, 23:05

nie wzrośnie, zmieni się komfort, przyczepność (poprawność wybierania nierówności i szybkość reakcji zawieszenie) ale jeśli stary zawias jest sprawny to przyśpieszenie nie zmieni się znacząco
10 cm to bardzo dużo, w zasadzie to mega dużo :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

18 Sty 2013, 12:45

dzieki za odpowiedz
Masz racje 10 cm to bardzo dużo ale dla samochodu ze standardowym zawieszeniem ja mam go do przesady wysoko nie wiedzac czemu ;)
allegrobgp
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 11 2011
Auto: Passat B5 FL 1.9 TDI 131KM

25 Sty 2013, 14:30

Obniżając zawieszenie możesz sie bardzo naciać na naszych drogach i po prostu szybko je uszkodzić,raczej nie polecam. Tym bardziej,że chcesz zrobić to o 10cm a wiec faktycznie sporo.
WiecejOpon
Początkujący

Auto: Seat Leon I
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kilka ogólnych informacji na temat wyboru opon zimowych
    Przede wszystkim ważne jest, aby upewnić się, że wybrane opony spełniają wymagania panujące w danym kraju dotyczące opon zimowych. W niektórych krajach obowiązuje oznaczenie "M&S" (Mud and Snow) lub symbol góry ...
    (nie)Wiadome zmiany w branży motoryzacyjnej
    Cenowa karuzela w branży motoryzacyjnej dopiero się rozkręca. Zmiany w mandatach czy cenach samochodów to nie wszystko. Modyfikacje czekają kierowców również w zakresie cen OC. Przeciętny koszt ubezpieczenia ...