Obroty przy przyspieszaniu

15 Wrz 2011, 12:56

Witam posiadam freelandera 2tdi 99r zauważyłem że jadąc na piątym biegu przy 2000 obr na min. gdy chcę przyspieszyć auto nie zbiera się i mam wrażenie jak by brakowało mu dawki paliwa lub doładowania z turbiny , oczywiście filtry są po wymianie na nowe. Może ktoś miał podobny problem ze swoim freelanderem o takim silniku... Pozdrawiam ...
miro232
Obserwowany

Auto: land rower freelander 2 td

15 Wrz 2011, 14:58

na poczatek sprawdz czy przewody podcisnieniowe sa prawidlowo podlaczone, nie sa nigdzie pekniete. i jeszcze jedno pytanie gdy chcesz go wkrecic na obroty kopci?
Marcin321
Nowicjusz

17 Wrz 2011, 16:31

Witam auto przy przyspieszaniu nie kopci a przewody wizualnie wyglądają na dobre i nie uszkodzone... silnik nie bierze oleju i nie słychać by silnik jakoś dziwnie pracował . Myślałem że może trzyma go napęd tylnej osi ale po odpięciu wału jest bez zmian... zastanawiam się czy czasem przy dodawaniu obrotów ta rura gumowa od interkulera [górnej jego części ]się nie zasysa bo wydaje się być bardzo elastyczna, ale w czasie jazdy nie mogę tego sprawdzić a na postoju silnik wkręca się na obroty bez problemów i też nie kopci.
miro232
Obserwowany

Auto: land rower freelander 2 td

29 Paź 2011, 14:15

a na innym biegu ten problem nie występuje? Też obstawiał bym uszkodzone przewody miedzy interkoolerem a ERG, ale skoro nie to poszukaj warsztatu z kompem, może elektronika głupieje i nie daje odpowiedniej mieszanki w ty czasie.
olo
byolo
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

30 Paź 2011, 09:00

Witam
A co się dzieje po przekroczeniu 2500obr/min ?
Jeśli się nie mylę to moc pojawia się powyżej tych obrotów
LANDEK99
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Puławy
Prawo jazdy: 13 08 1986
Auto: freelek 99r
Silnik: 2.0 98KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wideorejestratory i agresja na drodze
    Wideorejestratory stały się popularne nie bez przyczyny. Bo chociaż zwykle służą rejestrowaniu zdarzeń drogowych, to mogą okazać się przydatne także w innych, kłopotliwych sytuacjach. Słyszeliście o takim zjawisku jak "road ...