Obszycie kierownicy skórą

06 Lut 2011, 17:02

Witam.
Mam zamiar obszyć kierownicę skórą w moim Punciaku i zalazłem dwie firmy (z okolic Poznania) na allegro zajmujące się tym:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Co o nich myślicie? Może ktoś korzystał z ich usług? Zastanawia mnie dlaczego jedni piszą, że nie trzeba zdejmować kierownicy, a drudzy że trzeba.
Jak długo wytrzyma taka skóra bez przetarć? Jeśli ktoś ma jakieś fotki z kierownicą do Punto I w skórze to proszę o pokazanie jak to wygląda, bo ciężko coś znaleźć w necie do tego modelu.

Pozdrawiam.
kiler69
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

07 Lut 2011, 17:58

... ja kupiłem takie coś - pół godziny i dwa browarki i gotowe ... naweet fajnie to wygląda ... stówa w kieszeni ... pozdro ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

07 Lut 2011, 18:35

silvo44 napisał(a):http://moto.allegro.pl/po...1429893138.html
... ja kupiłem takie coś - pół godziny i dwa browarki i gotowe ... naweet fajnie to wygląda ... stówa w kieszeni ... pozdro ...

Ciekawy patentsilvo44, na pisz jak prezentuje się taki pokrowiec przy ramieniu kierownicy? leży ładnie czy widać to jak się wsiądzie za kierownice? Fajnie by było jak byś podesłał fotki jak to wygląda właśnie prze ramionach bo jestem zainteresowany.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

08 Lut 2011, 08:36

PrezesArtek napisał(a):Ciekawy patent

... hmmm, patent :roll: :roll: niech będzie - z nóg nie zwala, ale za tą kasę ... może u mnie nie leży idealnie ale za pierwszym razem niewiele rzeczy wychodzi ... przy trzeciej, czwartej kierze byłbym pewnie mistrzem w obszywaniu :lol: :lol: jak nie zapomnę - wrzuce jakąś fotkę ... pozdro ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

11 Mar 2011, 23:15

Ja też obszyłem kierownice taka skórą, w miejscach gdzie nie ma szwów czyli przy ramieniu kierownicy "pokrowiec" trochę odstawał to go podkleiłem kropelka (lub podobnym klejem). Jeżdżę z tym już 2 lata i "pokrowiec" leży idealnie, także polecam. Tylko trzeba mieć dużo cierpliwości do szycie i koniecznie naparstek, ja to na szczęście robiłem na wakacjach gdzie miałem samochód obok leżaka i mogłem pracować na raty :D
michal00002
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław