Obtarte koło. Wyważanie kół

19 Mar 2013, 18:05

Czy to jest obojętne do kogo pojadę wyważyć koła? Czy może lepiej do kogoś sprawdzonego?
Obtarłem sobie jedno koło z przodu o krawężnik. Takie koło da się wyważyć?
hehe
Początkujący

Prawo jazdy: 10 06 2010
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: VW Polo 6n2
Silnik: 1.0 50KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

20 Mar 2013, 22:41

Wyważanie kół nie jest jakimś specjalnym zadaniem, dla super człowieka. Także nie pieściłbym się z tym. Czy w Twoim przypadku da się coś zrobić, to Ci powie fachowiec. My wróżkami nie jesteśmy.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

21 Mar 2013, 10:42

W tym problemie akurat nie trzeba szukać wykwalifikowanego mechanika. Możesz jechac do obojętnie jakiego, byle tylko miał wyważarkę i ciężarki. Jak podejrzysz jak on to robi, to stwierdzisz, że sam dałbyś radę jakbyś miał taką wyważarkę i cięzarki.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

25 Mar 2013, 14:01

Koła muszą być całkowicie czyste?
A mam poprosić o samo wyważenie? Czy mają też mi koła odkręcić i dokręcić? Koła były montowane ostatnio przez mechanika przy naprawie hamulców, nie wiem czy je dobrze przykręcił czy nie.
hehe
Początkujący

Prawo jazdy: 10 06 2010
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: VW Polo 6n2
Silnik: 1.0 50KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Po zimie warto sprawdzić stan techniczny swojego auta
    Po zimie warto sprawdzić stan techniczny swojego auta i przygotować je do cieplejszych warunków. Chociaż w tym roku zima była łagodna, to jednak nasz samochód przez kilka miesięcy był narażony na działanie mrozu oraz substancji ...
    Wywiad z Adamem Małyszem - I rajdowym Mistrzem Polski
    37. miejsce w Dakarze 2012 na Mitsubishi Pajero, Puchar Polski i Mistrzostwo Polski w Mitsubishi L200 - ten sezon wydaje się niezwykle udany? Udany to mało powiedziane - jestem szczęśliwy, że wszystko nam się tak dobrze układało, ...