Obudowa Filtra powietrza z rurą dolotową Lanos 1.5 16v

19 Kwi 2013, 15:41

Witam
Mam pytanie odnoszące sie do obubdowy filtra powietrza mianowicie mam taką standardową i powietrze łapie mi z dołu wiec z samego nadkola myśle że pobiera Ciepłe powietrze czyli Żle fakt ze fabrycznie to chyba sie znają na tym :). Chciałem sobie zapodać malą przeróbke i zamontować taką obudowe z rurą dolotową ktora prowadzi do przedniego grila i zasysa bezpośrednio zimne powietrze z tym czy są takie obudowy przystosowane do lanosa czy mozna takie montować czy to nie sknoci pracy silnika i siue nie posypie z czasem bo bedzie miałą za duza dawke zimnego powietrza. Poradzcie mi czy mozna sobie tak zrobić i gdzie mozna kupić stosunkowo tanią obudowe tego typu Lub raczej nie kombinować izostawić tak jak jest bo jest dobrze w koncu go inzynierowie projektowali :) a moze to poprawi prace silnika i wyjdzie na dobre prosze o odzew i rady.
john1987
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 11 2010
Auto: daewoo lanos 15 1.6 100km

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak prawidłowo siedzieć w samochodzie podczas jazdy?
    To, w jaki sposób siedzimy w samochodzie, ma kluczowe znaczenie dla bezpieczeństwa jazdy. Ważna jest przede wszystkim odpowiednia pozycja za kierownicą, ale w razie kolizji pasażerowie siedzący prawidłowo mają również ...
    Mazda 3 - kompaktowy hatchback do miasta
    Zainteresowani zakupem Mazdy 3 z automatyczną skrzynią biegów mają do wyboru jedną jednostkę – 120-konny silnik o pojemności dwóch litrów. Według danych producenta jego spalanie wynosi 5,6 l/100 ...