OC dla młodego kierowcy

25 Paź 2018, 22:00

Witam, mam 18 lat i niedługo odbiorę w końcu moje prawo jazdy. Razem z nim dostanę również samochód, dość stary bo jest to Toyota Corolla 1999r. od mojego styja, mi takie auto pasuje bo jest w pełni sprawne i tak dalej, ale oczywiście sam samochód nie wystraczy. Trzeba dokupić do niego oc, gdyż będę nowym kierowca a firmie ubezpieczeniowej raczej nie leży żeby tym samochodem kierował młody kierowca, ponieważ składki dla młodych kierowców są zazwyczaj dużo dużo droższe. Stad wiec moje pytanie, czy da się to wszystko jakoś obejść żeby oc wyszło jak najtaniej? Czy jest opcja na przykład dopisania mnie jako dodatkowego kierowcy i wtedy otrzymam zniżki wujka czy coś takiego. Z góry dziękuje i pozdrawiam :D
Leskyy
Nowicjusz

26 Paź 2018, 05:58

Jak stryj jest jedynym właścicielem i nic się nie zmieni to niech bierze na siebie OC, a Ty mu je opłać. Tak będzie najtaniej.

P.S. To nie ten dział.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Grillowanie, wyjazdy czy wesela - wczorajszy kierowca
    Letnie grillowanie, wyjazdy czy wesela często łączą się ze spożywaniem alkoholu. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że w takiej sytuacji często nie są zdolne do prowadzenia samochodu nie tylko tego samego wieczoru, ...