OC dla nowego kierowcy

12 Sie 2008, 08:13

Witam ile wyniesie mniej więcej OC dla świeżo upieczonego kierowcy dla autka GOLF IV 1.8 TDI 99\2000 rok bez żadnych zniżek . bo jak sobie wyliczałem na stronie liberty direct to mi wyszło 2100:D:D porażka, aha i jaki ubezpieczyciel jest najtańszy
i jeszcze jedno pytanko czy mogę zarejestrować autko razem z wujkiem i przejąć jego zniżki ??
PS"wujek jest z innego miasta" ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie
k0su
Nowicjusz

13 Sie 2008, 14:40

Przeczytaj sobie ten temat porownanie-ofert-kompletnego-pakietu-ubezpieczeniowego-vt10881.htm

Lepiej będzie jak zarejestrujesz samochód z wujkiem, nie wiem czy przeszkodą będzie fakt, że mieszka w innym mieście, musisz to sprawdzić u ubezpieczyciela. Ja polecam Ci Commercial Union Direct. Dziś wyliczałem składkę w wielu firmach i różnica między Commercialem i Liberty Direct była ogromna, Liberty 3600zł a Commercial 1539zł.

Zastanów się nad AC, chyba dobrze byłoby je mieć przy samochodzie z 2000 roku
Pozdrawiam
skowron
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

15 Sie 2008, 19:40

A ja proponuje ci zarejestrować samochód tylko na wujka. To by było najtańsze rozwiązanie.
Maki
Początkujący

Miejscowość: z daleka

18 Sie 2008, 16:13

Maki napisał(a):A ja proponuje ci zarejestrować samochód tylko na wujka. To by było najtańsze rozwiązanie.

To jest najtańsze rozwiązanie do momentu stłuczki, potem już jest trochę gorzej, zazwyczaj ubezpieczyciel pyta się czy ktoś oprócz właściciela będzie jeździł pojazdem i czy będzie to osoba poniżej 25 roku życia. Jeżeli wujek minie się z prawdą a Ty spowodujesz stłuczkę, mogą powstać różnego rodzaju kłopoty z wypłatą świadczenia.
Pozdrawiam
skowron
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce