Oc do zapłaty po ponad roku

04 Gru 2010, 17:35

Witam,
22 sierpnia 2009 roku kupilem samochod byl on ubezpieczony w towrzystwie Compensa 21 wrzesnia 2009 roku udalem sie do filii tego towarzystwa aby wypowiuedziec umowe i tam Pani mi podbila i podpisala te wypowiedzenia. W czwartek 2 grudnia 2010 roku przyszla do mnie cesja wierzytelnosci na kwote 200 zl do zaplaty za OC samochodu zadzwonilem do firmy ktora sciaga wierzytelnosci no i Pani mi tam powiedziala ze te moje wypowiedzenia jest niewazne bo wypowiedzialem we filii a nie w glownej siedzibie przedsuiebiorstwa i nic nie wskoram i musze zaplacic. Wydaje mi sie to totalna bzdura.
Prosze o odp
tomijunior
Początkujący

Miejscowość: Toruń

04 Gru 2010, 17:44

tomijunior napisał(a): moje wypowiedzenia jest niewazne bo wypowiedzialem we filii a nie w glownej siedzibie przedsuiebiorstwa

Nie wazne gdzie złozyłes wypowiedzenie.Liczy się tylko i wyłacznie data wypowiedzenia...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

04 Gru 2010, 18:10

dziękuję kolego za odp,
za kazdym razem jak zmienie samochod to zawsze mam klopot z tymi hienami z firm ubezpieczeniowych
tomijunior
Początkujący

04 Gru 2010, 21:03

tomijunior napisał(a): udalem sie do filii tego towarzystwa aby wypowiuedziec umowe i tam Pani mi podbila i podpisala te wypowiedzenia.

A otrzymałeś choćby kopie tego wypowiedzenia ? Zresztą idż to tej filii , gdzie wymawiałeś umowę i zrób nieziemską awanture . Skoro filia nie może przyjąć takiego dokumentu to powinni Cię o tym poinformować .
Ja składałem wypowiedzenie w tej FU w sierpniu, w oddziale i oby do mnie nie przysłali coś takiego :twisted:
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

05 Gru 2010, 00:10

Nie ważne, gdzie składałeś wypowiedzenie. Jak masz kopię tego wypowiedzenia, to poprostu zadzwoń do tego TU i poinformuj ich, że nie zapłacisz żadnej składki, ponieważ wypowiedzenie złożyłeś wg obowiązujących przepisów o ubezpieczeniach OC. I poinformuj ich również, że jak nadal bedą ci robić problemy, to bedą rozmawiali z Rzecznikiem Ubezpieczonych.
Powinni ci dać spokój. A jak nadal będą cię nękać, to skontaktuj się z Rzecznikiem ubezpieczonych - on ich naprostuje i sprowadzi na właściwą drogę.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

05 Gru 2010, 11:20

Tak wypowiedzenie mam, starałem sie jeszcze dotrzymac terminu 30 dni od dnia kupna samochodu a tu prosze widocznie szukaja glupich. Wypowiedzenie mam tylko ze nie ma na nim zawartego numeru polisy ale za to jest numer rejestracyjny pojazdu podobno to wystarczy
tomijunior
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Baryłka ropy naftowej i jednostka objętości
    Baryłka ropy naftowej to standardowa jednostka miary stosowana w przemyśle naftowym do określania ilości ropy naftowej. Jedna baryłka odpowiada 42 galonom amerykańskim lub około 159 litrom. 1 bbl (baryłka ropy naftowej) = ...
    Hybrydowy Yaris hatchback
    Wraz z premierą Yarisa czwartej generacji rozpoczyna się nowa epoka dla tego modelu. Nowy hatchback to na tle poprzednich generacji prawdziwa rewolucja. Jednocześnie jednak świetnie się wpisuje w historię miejskiej Toyoty. ...

05 Gru 2010, 11:26

Tak - jak jest numer rejestracyjny to wystarczy.
No i skoro znaleźli twój adres, to oznacza to, ze znaleźli i numer polisy. Więc nie moga powiedzieć, że nie wiedzieli o jaką polisę chodzi.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

05 Gru 2010, 12:00

Dziękuję koledzy za pomoc. Jutro pojadę osobiście do tej filii co składałem ponad rok temu wypowiedzenie i zobacze co powiedzą jeśli nic to nie da to wyślę im kopię wypowiedzenia albo do siedziby głównej Compensy lub też do tej firmy co ściąga wierzytelności

[ Dodano: 8 Styczeń 2011, 16:22 ]
Minąl ponad miesiąc, od kiedy pojechałem do tej filii i złożyłem reklamacje, pani tam ją przyjeła i miała przesłać dokumenty dalej w sprawie wyjaśnienia tej sprawy. Myślałem, że wszystko się wyjaśniło, ale niestety nie. Jestem ciągle nękany telefonami od firmy windykacyjnej tłumacze im o co chodzi a oni nie chcą mnie nawet słuchać ciągle przerywają mi i mówią, że muszę im zapłacić. chyba najlepsze będzie udanie się dp Rzecznika Praw Konsumentów albo jak MotoAlbercik mi mówił zadzwonić do Rzecznika Ubezpieczonych tylko ciekawy jestem kto pokryje mi koszty telefonu i paliwa za ich głupotę.
tomijunior
Początkujący