Rejestracja indywidualna- jak ją zachować?

22 Lip 2009, 19:00

Witam
Ma ktoś pomysł jak zachować rejestracje indywidualną przy zmianie samochodu? Dzwoniłem do wydziału komunikacji w mojej miejscowości i babka powiedziała mi że nie moge zachować rejerstracji bo musi wyjść z autem. bez sens na maxa. mogę za nią jeszcze raz zapłacić ale muszę mieć identyczną rejerstrace.
matt
matt23mj
Nowicjusz

Miejscowość: katowice

22 Lip 2009, 21:24

raczej nie możliwe bo nawet jak ten co kupi od Ciebie będzie z innego województwa to jest jakiś okres karencji po jakim ten numer może wrócić do używania.

Myślę, że gdybyś sprzdał poza swoje województwo to mógłbyś napisać prośbę do swojego urzędu komunikacji o rejestrację następnego pojazdu na ten numer.

Warunkiem może być:
- zgłoszenie przez Ciebie sprzedaży innej osobie
- przerejestrowanie przez tego co od Ciebie kupił na inny numer.

Potem to już wszystko w rękach urzędu, zawsze można prosić wyżej w razie odmowy - dyrektor, prezydent miasta......

daj znać jak załatwiłeś sprawę.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

22 Lip 2009, 23:53

Z tego co mi sie kojarzy to taka rejestracja nie idzie z samochodem, bo jest przypisana konkretnie do samochodu i do właściciela. Taka rejestracja "przepada", trzeba na nowo wykupić nowe tablice i znów za nie zapłacić.
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

23 Lip 2009, 07:33

tak, na pewno trzeba będzie za nie ponownie zapłacić.
Tylko zasadniczo jest problem by je znowu dostać...

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

23 Lip 2009, 09:51

poprostu składasz jeszcze raz ten sam wniosek o tą samą tablicę/bo w końcu sie zwolniła/ i płacisz jeszcze raz i zostają Ci wydane nowe tablicę które de facto mają taki sam numer ale (chyba) w świetlne prawa będą tak naprawdę nowymi tablicami- tak naprawdę bezsens totalny, ale nic na to nie poradzimy.
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

06 Gru 2010, 03:55

Witam na forum:)

A jak mi jakis zlodziejaszek ukradnie blachy to tez musze drugi raz placic 1000 zl za te same tablice indywiduwalne? No to to juz kompletny bezsens!
maciulek
Nowicjusz

Miejscowość: wawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

06 Gru 2010, 14:06

maciulek, dokładny koszt ,,dobicia '' tablicy poda Ci ,,baba'' w WK ... podejrzewam, że powinien być niższy od kosztu robienia całkiem nowych ... pozdro ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011