Oc i sprzedaz auta

10 Sty 2014, 18:17

Witam,sprzedalem auto i dalem nowemu nabywcy swoje OC (ta mala karteczke na ktorej mozna sie poruszac pojazdem) dzisiaj dzwonil do mnie ten nabywca abym przeslal mu jeszcze zawarcie umowy polisy,moje pytanie czy musze mu ten dokument tez dac nie wystarczy ta ,,karteczka,,?
poniewaz nie wiem czy mam jeszcze gdzies ta cala polise czy poszla juz w kosz.pozdrawiam
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia!
predator2901
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: EPI
Auto: Opel Astra 2
Silnik: 1.6 16V
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

11 Sty 2014, 20:53

Ta karteczka jest potwierdzeniem że masz zawartą polisę OC i przy sprzedarzy samochodu jest ona wystarczającym dokumentem. Kupujący na jego podstawie musi dokonać rekalkulacji składki.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

12 Sty 2014, 14:41

Zawarcie umowy polisy jest twoje i musisz to mieć - przyda się ona w razie, UFG pomysli, że ją wyrzuciłeś i będzie chciał ci weprzeć, że nie opłaciłeś składki za dany okres. Już były takie przypadki. Wtedy jedynym dokumentem, który potwierdzi, że ubezpieczenie było opłacone jest ta właśnie umowa.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Supra z 1994 roku sprzedana na aukcji
    Już niedługo nowa generacja Toyoty Supry trafi do salonów. Tymczasem oryginalna Supra 4. generacji z 1994 roku została sprzedana na portalu aukcyjnym Bring A Trailer za kwotę aż 121 000 dolarów, czyli ponad ...