OC MŁODEGO KIEROWCY

25 Kwi 2017, 20:51

Witam. Mam 19 lat prawo jazdy posiadam od ponad roku. Chciałbym kupić "maluszka". Samochód jest z 1994 roku, ma przejechane około 20 tys.
Byłby to mój pierwszy samochód i chciałbym pokryć koszty ubezpieczenia sam. Ile mniej więcej wyniosłoby mnie OC. Ewentualnie jest opcja współwłaściciel tata prawo jazdy około 35 lat również nie ubezpieczał na siebie żadnego pojazdu jak to w rodzinie bywa na żonę xD. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
solder887
Obserwowany

Auto: Nie mam

26 Kwi 2017, 11:25

mireczku jak Ci TU krocie zaśpiewają to obadaj sobie temat oc od yanosika, trochę sie trzba o nie postarać ale na wykopie pisali, że po 3-4 stówki zaoszczędzili, będzie na srogi melanż :piwo: :D
DżonyBravo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 08 2009
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: Skoda Octavia

26 Kwi 2017, 11:45

Idź i zapytaj w agencji ubezpieczeniowej, przedstwią Ci kilka ofert i wybierzesz najlepszą dla siebie
zielonek
Aktywny

Auto: P 206

04 Maj 2017, 12:15

solder887 napisał(a):Ile mniej więcej wyniosłoby mnie OC. Ewentualnie jest opcja współwłaściciel tata prawo jazdy około 35 lat również nie ubezpieczał na siebie żadnego pojazdu jak to w rodzinie bywa na żonę xD.

Ubezpieczenie w takiej sytuacji będzie wysokie, natomiast wiek ojca jako współwłaściciela z pewnością nieco je obniży.
Na naszej stronie możesz porównać oferty kilkunastu firm ubezpieczeniowych i wybrać opcję najkorzystniejszą dla Ciebie.
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działa napęd AWD-i w hybrydach Toyoty?
    Elektryczny napędem na cztery koła AWD-i całkowicie różni się od tradycyjnych napędów 4x4 pod względem konstrukcji i zasady działania. Wyjaśniamy, jak AWD-i jest zbudowany, jakie daje korzyści i dlaczego pojawia ...