Oc po terminie

31 Maj 2010, 15:25

Witam wszystkich mam problem kupiłem miesiac temu auto . Które posiada pierwsza rate oc do 21 czerwca . Pojechałem dzisiaj do ubezpieczalni zeby zrezygnowac z tego oc bo jakis czas temu nabyłem oc w innej firmie . Pani łaskawa powidziała ze nie moge zrezygnowac z oc poprzedniego własciciela gdyż minoł termin 30 dni i nie wypowiedizałem umowy wczesniej , jestem zobowiazany pokryc koszty 2 raty . I tu mam pytania .

- czy musze zapłacic oc poprzedniego własciciela mimo ze mam juz gdzie inndziej .
- czy da sie jakos wypowiedziec umowe po okresie tych 30 dni jak 1 rata sie konczy 21 czerwca bo poprostu nie stac mnie na zapłate kolejnych 700 zł :(((
Venom Anubis
Nowicjusz

Miejscowość: Wałbrzych

31 Maj 2010, 19:02

trzeba było to sprawdzić przed kupnem auta.pozostaje zapłacić w myśl przepisów,niestety.
ryba1977
ryba1977
Aktywny

Miejscowość: poznań

01 Cze 2010, 16:58

Niekoniecznie trzeba płacić. Drugie OC jest traktowane jak ubezpieczenie dowolne i można z niego zrezygnować. Nie jest to niestety łatwe. Musisz poszukać na stronie Rzecznika Ubezpieczonych. Tam jest taki temat poruszony.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

01 Cze 2010, 23:09

gdyby babcia miała wąsy...
ryba1977
ryba1977
Aktywny

Miejscowość: poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept serii 4 Coupé 2012
    BMW Concept serii 4 Coupé niesie dodatkowe pokłady sportowego i ekskluzywnego charakteru, przez co wyraźnie odróżnia się od modeli serii 3. Dynamiczny pas przedni konceptu tworzą ostre kontury i złożone powierzchnie. ...