REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
abrzoza1 napisał(a):Czy jest to problem przy rejestracji, akcyzie i US?
abrzoza1 napisał(a):Czy data na RDW to data definitywnego przekroczenia samochodem granicy?
abrzoza1 napisał(a):Temat zamieściłem też na konkurencyjnym forum
abrzoza1 napisał(a):data wymeldowania samochodu"?
abrzoza1 napisał(a):Mam na oku samochód sprowadzony z Holandii przez Polskiego handlarza. Samochód jest już w Polsce, ale umowa będzie pisana między mną a ostatnim właścicielem (dla wtajemniczonych to żadna nowość). Na umowie jest data 30.05.2010 miasto Amsterdam. I w tym momencie pojawia się moje zapytanie dotyczące RDW (małego i dużego). Na obu dokumentach RDW jest data 07.04.2010. Czy jest to problem przy rejestracji, akcyzie i US?
abrzoza1 napisał(a):, że data wymeldowania to data mówiąca że od tego dnia samochód został wykreślony z ewidencji
abrzoza1 napisał(a):Daty na umowie zmienić się razej nie da bo juz ją handlarz wpisał na orginale.
Migi60 napisał(a):Z datami nic nie kombinuj.Masz wszystko ok i tylko rejestruj...
abrzoza1 napisał(a):Daty na umowie zmienić się razej nie da bo juz ją handlarz wpisał na orginale. Obawiam się także, że jeżeli wpiszę wcześniejszą datę to potem dowalą mi karę w urzędzie celnym.
abrzoza1 napisał(a):O orginale umowy którą mam podpisać???
abrzoza1 napisał(a):Mam na oku samochód sprowadzony z Holandii przez Polskiego handlarza. Samochód jest już w Polsce, ale umowa będzie pisana między mną a ostatnim właścicielem (dla wtajemniczonych to żadna nowość). Na umowie jest data 30.05.2010 miasto Amsterdam