Ocena Audi A3

19 Sie 2015, 03:58

Witam.
Ostatnimi czasy rozmyślałem o zmianie mojego lanosa na coś innego, i wpadła mi w oko a3. W mojej okolicy są dwie czy trzy, jedną nawet oglądałem wczoraj. Wydaje mi się, że ją wezmę. Minusem jest to, że jeździ na benzynie oraz ma kilka małych czarnych odprysków pod tylnią tablicą rejestracyjną. Środek czysty i zadbany, sprowadzana kilka lat temu z Niemiec. Co myślicie? [link do oferty na Olx wygasł]

Dodam jeszcze, że blacharsko jest w idealnym stanie. Na zdjęciu widoczne jest błoto. Sam przez jakiś czas myślałem, że to rysy :D

PS. Ewentualnie troche dalej ode mnie jest coś takiego: [link do oferty na Olx wygasł] ale jak dzwoniłem to słyszałem, że jest na niej trochę wgnieceń, rys, maska jest innego koloru. Więc średnio mi się podoba ją brać. Co sądzicie o tej pierwszej? Warto za tą cenę?
Kujakov
Początkujący

Prawo jazdy: 07 07 2014
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: BMW.
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1957
0

19 Sie 2015, 07:30

Wszystko tylko nie 1.6.. pali 10-12l pb w mieście a osiągi nie powalają w dodatku 5k to troche mało na A3 i jeszcze 98rok..
Druga to na 100% złom..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

19 Sie 2015, 10:16

Może Astra w zamian za Lanosa? Tu prosty fajn silnik, klima :ok:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

19 Sie 2015, 16:48

Jade po tą A3, bo powiem szczerze, że mi się podoba. Technicznie znajomy mechanik też mówi, że ok. Wystarczy w niej zrobić opłaty, kilka drobnych poprawek.. A jeśli będzie dużo palić pomyśle o gazie :)
Kujakov
Początkujący

Prawo jazdy: 07 07 2014
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: BMW.
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1957
0

19 Sie 2015, 17:00

Podejście mistrzowskie po prostu... Kupić A3 z 1.6 po zaniżonej cenie bo to a3...

A jak już wszystko wiesz to temat zamykam.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

19 Sie 2015, 21:43

Tylko potem nie przychodż na forum i nie narzekaj jakie to A3 jest złe bo wylecisz z hukiem..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
1
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q3 z silnikami 35 TFSI i 35 TDI
    Na polskim rynku dostępne są już nowe wersje kompaktowego SUV’ Audi Q3. Na początek oferowane jest w trzech wersjach silnikowych: 35 TFSI z manualną skrzynią biegów, 35 TFSI ze skrzynią automatyczną S tronic ...
    Jak jeździć po dziurach, wyrwach w nawierzchni?
    Nie zawsze kierowca ma możliwość ominięcia dziury w nawierzchni – czasem nie zdąży przed nią wyhamować, czasem jej ominięcie wiąże się ze zbyt gwałtownym i nagłym manewrem, który może zaskoczyć innych uczestników ...