Ocena aut z różnych segmentów 30-70tyś.

26 Kwi 2019, 15:11

Są oferty kilku aut, takie, którymi wcześniej bym się nawet nie zainteresował.
Konkretnie jest na sprzedaż BMW serii 5 z silnikiem 2.0 245km 2011rok, tylko, że jest to amerykaniec więc licznik + przebieg w milach.
Pytanie tutaj jest takie, czy drogie będzie przełożenie/przerobienie zegarów do europejczyka tak samo jak aby przebieg przeliczyć i ustawić na kilometry (czy może można to przestawić jakimś prostym zabiegiem w elektronice - nie nie piszę tutaj o kręceniu licznika :roll: ). Auto ma 200tyś nalotu, czegoś się wystrzegać, warto pchać się w to?

Kolejnym jest Audi A4 B8 z 2009r. z silnikiem 1.8T (gdzieś czytałem temat na forum, że w przypadki 2.0 TFSI lepiej się pchać w modele poliftowe, poprawione, w przypadku 1.8T nie ma tej przypadłości?) jest w wersji z manualną skrzynią ale w dosyć 'fajnej' cenie.

Jest też Peugeot 508 z 2014r. 2.0 Hybryda (diesel 163km) za 55tyś nie wiem czy to aż taka okazja, ale podoba mi się ten egzemplarz.
Są to różne propozycje, proszę was o opinie, może ktoś miał styczność lub wie co nieco na temat tych pozycji i ich bolączek lub nawet tego czy w ogóle warto to rozważać.
flarpie
Nowicjusz

26 Kwi 2019, 19:45

Jak szukasz okazji i wybierasz sobie auto z USA to należy życzyć powodzenia, bo z 90% aut z USA na handel ma powypadkową przeszłość.

A drugą kwestią jest to, że ... na polskim rynku samochodów używanych nie ma okazji, pewne auta i tak się sprzedadzą, a na tych innych zarabiają handlarze, a oni potrafią skalkulować cenę, by zarobić (oczywiście cenę adekwatnie do tego, co sprzedają).
tomekdk

26 Kwi 2019, 19:50

Auta ściągane z windykacji przez bank podobno, jak auto długo stoi to sporo zjeżdżają z ceny. A mają swoją strone na facebooku i widzę, że im auta mocno schodzą i niektórzy nawet co już kupili wracają do nich po inne
flarpie
Nowicjusz

26 Kwi 2019, 20:43

flarpie napisał(a):Auta ściągane z windykacji przez bank podobno

Nawet jeśli to myślisz, że gość/laska, którego/ej nie było stać na płacenie raty leasingu/kredytu odpowiednio serwisowała swoje auto?

BTW w B8 nie ma 1.8T, jest 1.8TSI
Ostatnio edytowany przez Invi, 26 Kwi 2019, 22:22, edytowano w sumie 1 raz
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

26 Kwi 2019, 21:10

Co do bmw z usa to ...

Nie szuka się zwyklaków dostępnych w eu bo potem jest problem z odsprzedażą za normalną cenę.
Kupuje się auta niszowe a jak ktoś ma wielką chęć na zwykłego sedana to musi być jak najnowsze i majlepiej po sprowadzeniu żeby można było coś sprawdzić.
No i musi być wnikliwe sprawdzenie najlepiej przez aso bo niestety pewnie było rozbite.

Auto z windykacji musi być tańsze żeby mieć margines błędu.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

26 Kwi 2019, 21:35

[link do Gratka wygasł]

dokładnie ta oferta
flarpie
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    V Toyota Off-Road Festival - kolejny zlot fanów
    Piąty, jubileuszowy zlot fanów terenówek spod znaku Toyoty odbył się w miniony weekend we Włościejewkach niedaleko Poznania. Coroczna impreza przyciągnęła tym razem rekordową liczbę uczestników. Aż 125 ...

26 Kwi 2019, 22:12

Niech daje VIN i ściągnij sobie carfax.
Ew. jeśli niedawno było na aukcji to nawet za free znajdziesz fotki.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

26 Kwi 2019, 22:16

Skupiając się na czysto technicznej stronie powyższej trójki (silniki), najlepszym wyborem będzie Peugeot. W Niemcach wybrałeś sobie zasadniczo najgorsze silniki dostępne w tych modelach.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

27 Kwi 2019, 14:28

Carfax nie ma zdjęć z aukcji, jeśli już to szukać portalach typu autobaza.pl
actchris
Początkujący

27 Kwi 2019, 16:28

Pomyliłem się z tym silnikiem w Audi, nie wiem dlaczego ubzdurało mi się 1.8T. Nie mniej najbardziej ciekawi mnie ta opcja 5-tki ale podobno jest po przygodach - znajomy kiedyś oglądał, bo wisi to auto gdzieś z miesiąc.
flarpie
Nowicjusz

27 Kwi 2019, 18:59

flarpie napisał(a):Pomyliłem się z tym silnikiem w Audi, nie wiem dlaczego ubzdurało mi się 1.8T
1.8 TFSI na niektórych rynkach (w tym USA) był oznaczany "na klapie" jako 1.8T, co wykorzystują handlarze, aby podpiąć się pod "legendarne" 1.8T z przełomu wieków
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

28 Kwi 2019, 12:57

BMW było robione ale są zdjęcia z przed, wszystko do wglądu. Ten model najlepiej jakby był z jaką jednostką benzynową?
flarpie
Nowicjusz

02 Maj 2019, 13:45

Autko trochę bedzie Ci żarło tej benzyny.
Ceny paliw idą w gorę, więc ja szukałbym czegoś w gazie.
Ale ogólnie autko wygląda naprawdę fajnie.
Emil222
Początkujący

06 Maj 2019, 10:59

Ja również szukałbym czegoś w gazie. Utrzymać auto w benzynie jest ciężko.
Bartek933
Nowicjusz