REKLAMA
Witam,
Udało mi się wcześniej z Waszą pomocą zakupić Astra G, z samochodu jestem zadowolony, ale pora na coś mocniejszego i większego, astrix jest 3d i 1.6 8v LPG/PB, więc mieściuch super. Auto zostanie dla mojej drugiej połówki.
Przejdźmy do rzeczy bo już sam nie wiem na co się skupić i na co się zdecydować. Poszukuję czegoś większego. Niestety 3D przy psie jest udręką. Dlatego szukam sedana, kombika lub HB oczywiście 5D. Druga najważniejsza kwestia to moc.. Szukam czegoś co pozwoli naprawdę sprawnie wyprzedzać bo astra trochę to zajmuje.
Trzecia sprawa LPG, w ciągu miesiąca jestem w stanie zrobić 3.5k przebiegu. Glownie miasto, ale zdarza sie wyjechac, gdzies dalej, dlatego nie wiem czy diesel by się sprawdził, do pracy mam około 7km.
Mam na uwadze kilka opcji...
- Vectra C/Signum - Silnik 3.2 v6 lub 2.0T, w ostateczności 2.2 147KM.
- Passat B5 FL 1.8T - miałem styczność tutaj z dieslem 1.9TDI 130km, śmiem stwierdzić, że bardzoo wygodnie mi się nim jeździło, szczególnie w automacie.
- Seat Leon 1.8T - Tutaj pojawia się HB, wydaje mi się, że mógłby być okej.
- Skoda Superb 1.8T - Nie miałem styczności z tym samochodem.
- BMW E39/E46 - Wiadomo bawarka, to bawarka. Miałem okazję jeździć E39 2.8 i również było ok, ale wiadomo to starszy typ, wolałbym chyba coś młodego.
- A może jakieś Audi w Kombi z 1.8T?
Jakieś sugestie? Dlaczego skupiłem się na 1.8T? Z racji tego, że chciałbym go zmodyfikować