Ocena auta Corsa C

27 Lut 2011, 22:46

Witam,

Mam zamiar kupić Opla Corsę C. Znalazłem auto, byłem je obejrzeć i nic podejrzanego nie zauważyłem oprócz wgniecenia na progu po stronie kierowcy o długości około 20 - 30 cm. Wgniecenie jest od spodu ale rant i mocowanie podnośnika są nienaruszone.
Prosiłbym o ocenę może Wy coś zauważycie.
Oto link:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Z góry dziękuję
Pozdrawiam
chris85se
Nowicjusz

Miejscowość: Kawęczyn

27 Lut 2011, 23:27

Wgniecenie to nic strasznego, każdemu może się zdarzyć przez przypadek. Na zdjęciach wygląda bardzo przystępnie ale na żywo zobaczysz więcej, chociaż jeśli chodzi o mechanikę wszystkiego też nie wyłapiesz. Jak jesteś poważnie zainteresowany to przejedź się na jakąś dobrą diagnostykę- wydasz coś koło 200 zł, ale wiesz na czym stoisz. Potem trochę wytargujesz z ceny i pewnie wyjdziesz jeszcze na plus. A jak sprzedawca będzie miał coś przeciwko kontroli to auto pewnie ma bogatą historię..
pieter77
Nowicjusz

Miejscowość: lubelskie

28 Lut 2011, 08:43

No dość ładnie wygląda ale wiadomo to tylko fotki.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Lut 2011, 11:27

A jaki ma przebieg ta Corsa? Handlarz więc rewelacji się nie spodziewaj :).
Andree
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: pl

28 Lut 2011, 14:11

Auto od handlarza,więc niewiadomo czego można się spodziewać. Poza tym na zdjęciach samochód zawsze będzie wyglądał ładnie,trzeba go obejrzeć na żywo.
AutoMisala
Początkujący

Miejscowość: RYBNIK

01 Mar 2011, 00:10

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Byłem, obejrzałem, zrezygnowałem.
Faktycznie auto na zdjęciu super ale w rzeczywistości nie było takie pięknie.
Na klapie przy zamku bąble, próg wgnieciony, listwa na drzwiach kierowcy i tylnym błotniku odchodziła, szyba z przodu była wymieniana..........to tyle co zauważyłem z ojcem.
Na diagnostykę szkoda było kasy.
Teraz mam dylemat co kupić, zależy mi na małym samochodzie do 11 tys.
Zastanawiam się nad Clio II, 206, Corsą C, Punto II...........czy może macie jeszcze jakieś inne propozycje?
Pozdrawiam
chris85se
Nowicjusz

Miejscowość: Kawęczyn
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy to koniec Diesel’a? Emisja spalin ma ciąg dalszy
    W ostatnich latach przemysł motoryzacyjny znalazł się w centrum jednej z największych afer związanych z emisją spalin. Skandal, który stał się powszechnie znany jako "dieselgate", odsłonił kompleksowy proceder fałszowania ...
    1/4 mili Bemowo - Wielki finał Gecko Cup / relacja
    1/4 mili - Wielki finał Impreza połączyła w całość wszystkie atrakcje poprzednich rund. Było to zatem ostateczne rozstrzygnięcie pojedynku polskich maszyn z zagraniczną konkurencją. W szranki z polskimi mistrzami jednej czwartej ...

01 Mar 2011, 00:20

barol91 napisał(a):No dość ładnie wygląda ale wiadomo to tylko fotki.

kompletnie sie barol skompromitowales :razz: nie patrzec tylko na odcien lakieru bo przy czarnym za przeproszeniem kupe to da :wink:
specjalizacja: fotki, ale nie zauwazyles ze przod jest poliftowy(od 2003/4) a auto z 2001. mialo solidnego dzwona w przod :wink: (co potwierdza chocby wymieniona szyba)
łee ze mnie wczesniej nie bylo, szkoda czasu na takie 'okazje' :mrgreen:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

01 Mar 2011, 08:00

Ja sie tam na Corsie nie znam więc niewiem czy poliftowa czy nie :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

01 Mar 2011, 12:58

Ja miałem takie autko, Puga 106 w ciemnym niebieskim kolorze i wystarczy, aby kolor był jednolity i nic nie zobaczysz. A w realu, cały przód robiony, lakier ma sporo rysek, że pod słońcem to się ciekawie ogląda. :lol:
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

01 Mar 2011, 13:05

U mnie w maluchu jest tako samo,takto rysek nie widać a pod słońce ... :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika