Ocena auta do 6 k - Almera

27 Paź 2017, 23:21

Witam serdecznie,

Poszukuję auta do 5-6 k do codziennego użytkowania po mieście i dowiedziałem się, że znajomy znajomego chce sprzedać Nissana Almerę.

Poniżej link:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Z tego co wiem to o auto faktycznie dbano i prawdą jest, że nie bite i pierwszy właściciel z salonu. Niestety auto ma duży przebieg i wiem, że była robiona rdza przy progu (progach?)

Jak ocenianie stan tego auta? Cena adekwatna czy raczej coś próbować negocjować?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
pawelessss
Nowicjusz

Auto: Brak

28 Paź 2017, 06:58

pawelessss napisał(a):Z tego co wiem to o auto faktycznie dbano i prawdą jest, że nie bite i pierwszy właściciel z salonu. Niestety auto ma duży przebieg i wiem, że była robiona rdza przy progu (progach?)

Jeżeli były robione zaprawki(a to w końcu 15-to letnie auto), to znaczy że właściciel naprawdę dbał o auto. Przebieg tylko wydaje się duży. 250tys km w wolnossącym, japońskim i do tego krajowym benzyniaku, to i tak dużo mniej, niż 150tys w sprowadzonej igiełce z niemieckiego szrotu.
A co do ceny, to zawsze trzeba negocjować, większość sprzedających zawyża ceny wyjściowe, by było z czego opuścić.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

28 Paź 2017, 08:05

Dobrze, że progi masz zrobione, przebieg nie jest duży i wątpliwe by był wykręcony ale zajrzyj na historiapojazdu.gov.pl kierownica poobdzierana,cena nie jest wygórowana, szkoda że korbki z tyłu
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

28 Paź 2017, 09:49

Almera N16 to samochód wątpliwej jakości. Wycieki, wszechobecna korozja i problemy z elektryką. Odpuść sobie ten model.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

28 Paź 2017, 14:08

Zależy jak trafi,poprzedni szef mojej matki ma taką Almerę od nowości z salonu i złego słowa na nią nie powiedział,nawet rudej nie ma :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Golf Alltrack (2015)
    Volkswagen przedstawił nam nowy model Golfa w opcji terenowej, z dopiskiem Alltrack. Po wypuszczeniu na rynek Passata Alltrack, inżynierowie Volkswagena postanowili dalej iść w tym kierunku. Nowy Golf, wyglądający jak wyżej ...