Ocena auta Opel Insignia drugiej generacji - czy warta jest uwagi?

08 Mar 2021, 00:13

Chciałbym że by ktoś bardziej może fachowym okiem ocenił ogłoszenie z oplem insignią. W szczególności czy jest wart swojej ceny. Ogłoszenie jest z niemieckiej strony mobile.de. Zbliża się mi w kwietniu koniec finansowania na mondeo mk4 i teraz zdecydowałem się na insignie. Wydaje mi się że z tym wyposażeniem to cena jest dobra jednak zdjęcia są trochę mało wyraźne i mam wrażenie że tam w szczególności z lewej strony lakier jest pozdzierany albo poprostu słońce tak pada, że odnosi się takie wrażenie?? Link do ogłoszenia

[link do mobile.de wygasł]
plosik1989
Początkujący

Prawo jazdy: 30 04 2009

08 Mar 2021, 06:41

Jeździłem taka dwa lata (akurat z dieslem), najgorsze auto jakie miałem w życiu, kilka razy przez okres leasingu laweta (i nie to, że nie umiem jeździć :mrgreen: wszystkie egzemplarze w firmie to samo, np. sprzegła się konczyly poniżej 100kkm). Tutaj masz tak samo egzemplarz z początku produkcji, trzymałbym się od tego modelu z daleka. Tym bardziej, że dodatkowo gwarancji brak.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

08 Mar 2021, 08:54

Po przesiadce w Mondeo do Insigni zrobisz spory krok w tył
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

08 Mar 2021, 10:51

Z tego co widzę po forach czy na YouTube to według prawie wszystkich opel jest lepszy od Forda.
plosik1989
Początkujący

Prawo jazdy: 30 04 2009

08 Mar 2021, 11:23

Ale lepszy pod jakim względem? Wiesz ja jeżdżę tymi autami więc jest porównanie 1:1 à nie z obrazka na monitorze, w tamtym roku miałem dłuższą przygodę z Insigniami, poszukaj dobrze na naszym forum bo dość rzeczowo je opisywałem, po krótce znalazłem więcej minusów niż plusów.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

08 Mar 2021, 13:22

też trzymałbym się jak najdalej od tego modelu. Wizualnie ok , mechanicznie ciągłe problemy .
mirkontowicz
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie zaplanować wyjazd na narty?
    Dzięki zniesieniu części obostrzeń można już wybrać się na narty. W jaki sposób bezpiecznie przewozić sprzęt, jak dostosować styl jazdy do zimowych warunków i co warto ze sobą spakować na podróż w góry. ...