Ocena konkretnego egzemplarza Honda Civic VIII

12 Sty 2015, 22:56

Witam,
mógłby ktoś rzucić fachowym okiem na ten egzemplarz Civic'a

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Warto pojechać i zobaczyć ? Może ktoś zaproponuje jakiś inny model Civic VIII z okolic Kutna ( do 150km) najlepiej do 30 k.

Dorzucam jeszcze parę propozycji :

[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Ostatnio edytowany przez robotyk, 12 Sty 2015, 23:25, edytowano w sumie 1 raz
robotyk
Nowicjusz

Auto: Nie mam

12 Sty 2015, 22:58

Jak ma aż bliski to obejrzeć nie zaszkodzi ale bądź ostrożny przy oględzinach.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

13 Sty 2015, 09:46

Auto z komisu czy od handlarza (wyłącznie takie wybrałeś - ta honda z Płocka wisi już od dłuższego czasu) to zawsze ogromne ryzyko wtopy, na zdjęciach i w opisie najczęściej będzie to igła z lśniącym lakierem, a potem okazuje się po jakimś okresie od zakupu, że auto ma poważny problem mechaniczny albo coś innego. Lepiej poszukać Civica od prywatnego właściciela, kupionego w polskim salonie z możliwą do prześledzenia historią, z drugiej strony ceny takich aut zaczynają się od 30 tys. zł, a Ty byś wolał zapłacić mniej...Przejrzałem otomoto i najgorsze jest to, że w okolicach Kutna nie ma ciekawych (moim zdaniem) ogłoszeń - albo trupy w niskich cenach albo podpicowane trupy od handlarzy po zawyżonych :/ Szukaj też w pobliskich województwach, trochę kasy chcesz przecież wydać, szkoda inwestować w padlinę.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

13 Sty 2015, 15:00

Szczerze jesteś pewny co do tej Hondy i tego modelu?.Jeśli mam być szczery ten samochód ma ohydny design.I wygląda jak zabawka dla dziecka.No ale nie chce nikomu nic narzucać.Za tą cene można kupić spokojnie coś innego.Niz ten wynalazek.Nie mam na celu kogoś obrazić wyrażam tylko swoją opinie.Jeśli się komuś te auto podoba OK.
GenerałCFC69
Początkujący

Prawo jazdy: 14 06 1989
Auto: BMW E39,E34 M5,Audi A8,Capri
Silnik: E39 400KM,E34 340KM.
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001

13 Sty 2015, 15:12

Bardzo merytoryczny wpis, Generale :ok: Myślę, że autora mało obchodzi to, czy akurat Tobie ten samochód się podoba czy nie :wink:
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

13 Sty 2015, 15:19

No owszem.Może i mało obchodzi.Ale ja też mam prawo dać swoją opinie.:).Skoro się podoba to niech ogląda.Akurat ten egzemplarz jeśli chodzi o przebieg itd.Jest OK.Tylko ciekawe skąd taki niski przebieg...
GenerałCFC69
Początkujący

Prawo jazdy: 14 06 1989
Auto: BMW E39,E34 M5,Audi A8,Capri
Silnik: E39 400KM,E34 340KM.
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda latem na zimówkach to zły pomysł
    Możesz nie być tego świadomy, ale pewnie w Twoim kręgu znajomych czy sąsiadów znajdzie się ktoś, kto jeździ na oponach zimowych. A może robisz to właśnie Ty? Czy warto tak ryzykować? Nie każda opona potrafi zapewnić ...

13 Sty 2015, 16:44

Tak jak napisał kolega łysy30 w okolic Kutna nie ma aut do 30 tys od prywatnych właścicieli, minimum to 33 tys ale te zazwyczaj mają gorsze wyposazenie a też żadnej gwarancji nie ma że wszystko z nimi ok.
Co do wyglądu to jest dla mnie mniej ważny, bardziej istotne jest to że samochód jest podobno bardzo mało awaryjny, posiada bardzo dobry silnik, stosunkowo niskie spalanie. Nie wiem co w tej kwocie mogłobybyć lepszego. Wiadomo są samochodu typu Kia Ceed czy Hyiundai i30 które tez sa tutaj polecane, ale wg mnie jest to troche jednak niższa klasa niż Honda. Jednak nie zamykam się całokowcie na Honde Civic, jesli ktoś ma ciekawe propozycje z okolic Kutna od prywatnych właścicieli to chętnie spojrzę.
robotyk
Nowicjusz

13 Sty 2015, 17:53

robotyk napisał(a):Wiadomo są samochodu typu Kia Ceed czy Hyiundai i30 które tez sa tutaj polecane, ale wg mnie jest to troche jednak niższa klasa niż Honda.

Aż tak bym nie przesadzał - jeżdżą dużo gorzej niż Civic, to fakt, ale ogólnie poziom wykonania dosyć podobny, jakość blachy również, o spalaniu musiałby wypowiedzieć się ktoś, kto takie auto użytkuje na co dzień. Nie słyszałem też, by były specjalnie awaryjne, auta z Korei są raczej trwałe mechanicznie. No i jeden plus - będą tańsze od Civica. Jeśli potrzebujesz auta do zwykłego przemieszczania się z punktu A do punktu B to nie ma powodów, by odrzucać i30 czy cee'da.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

13 Sty 2015, 19:15

Civic jest bardzo drogi i trzyma cenę jak mało, które auto. Chodzi na poziomie ubóstwianego u nas A3, które kosztowało 30tys. więcej w salonie... ale za Civica przynajmniej warto dopłacić, bo ma super silnik 1,8 i jest to ogólnie trwałe auto
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8

13 Sty 2015, 21:33

Dobra a do wyżej wspomnianych samochodów można jeszcze dorzucić jakieś ciekawe propozycje ?
Od siebie zaznacze:
Astra III /IV - czytałem że to ogólnie polecany samochód ale jakos nie jestem przekonany, wg mnie od Civica odstaje pod każdym elementem
Grupa VAG - odpada
Focus - niby dobre auto, ale teraz jezdze Mondeo Mk3 ojca i jednak chciałbym kupić dla siebie cos innego, a pewnie na Focusa Mk3 to za mało
Volvo S40 - wydaje mi sie ze ciezko byloby znalezc egzemplarz od prywatnego wlasciciela, poza tym podoba mi sie i opinie tez niezle, chyba wieksze spalania niz w Civicu no i takze trzyma mocno cene
Francuzy w kompakcie - jedyne co mi przychodzi do głowy to Peugeut 308 choć nie jestem przekonany czy to auto dorównuje klasie Civica, niby dobre ale chyba czegos brakuje

Jest coś ciekawego jeszcze :D ?
robotyk
Nowicjusz

21 Sty 2015, 20:00

Ktoś oceni poniższy egzemplarz :
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
robotyk
Nowicjusz

21 Sty 2015, 20:04

ten jest wg mnie ciekawy i warty obejrzenia
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8

21 Sty 2015, 23:07

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] a o tym co sądzisz bo ten poprzedni chyba własnie został sprzedany...
robotyk
Nowicjusz

21 Sty 2015, 23:15

Źle nie wygląda można obejrzeć.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel

22 Sty 2015, 09:00

robotyk napisał(a):http://otomoto.forumsamochodowe.pl/honda-civic-viii-C35601708.html

Wygląda bardzo dobrze :ok: Jeśli jest tak jak koleś pisze to powinien to być fajny egzemplarz. P.S. Spytaj czy wyregulował zaworki, jeśli nie to należałoby to zrobić po zakupie (według instrukcji co 100 tys. km, jeśli nie ma LPG).
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika