Ocena nubiry

23 Mar 2015, 21:58

Witam panowie, zastanawiałam się ostatnio nad zmianą auta ponieważ moja stara wysłużona cordoba powoli niedomaga i ma ciut za mało mocy zaczęłam intensywnie szukać i znalazłam właśnie oto takie ogłoszenie
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
przyznam szczerze że ten model chevroleta mi się bardzo podoba także z względu że jest ich stosunkowo mało tylko czy ten konkretny model jest warty zobaczenia? żebym miała do niego z 50km to bym się nawet nie pytała tylko wsiadła bym w samochód wzięła znajomego mechanika i go dokładnie obejrzała niestety do Białegostoku mam 200km w sumie to też nie ma tragedii
tylko czy warto marnować sobie pół dnia na oględziny tego auta, może jest ktoś z białegostoku na tym forum kto mógł by go dla mnie obejżeć? please :P
Madzia1990
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 05 1990
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: cordoba

24 Mar 2015, 08:07

Jechać 200km po auto mija się z celem.. ogólnie auto odpicowane na handel i zdjęcia zrobione tak żeby było jak najmniej widać.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Mar 2015, 09:33

Absolutnie się z tym zgodzę jak się szuka jakiegoś opla albo VW, ale jak się szuka konkretnie tego samochodu do tego najlepiej z tym silnikiem to robi nam się trochę bieda i trzeba trochę pojeździć. A fakt faktem zdjęcia robione tylko po to żeby auto ładnie na nich wyglądało, dlatego dziś zadzwonię to człowieka i poproszę o lepsze zdjęcia z bliska oraz o zdjęcia wszystkich dokumentów.
Madzia1990
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 05 1990
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: cordoba

24 Mar 2015, 09:36

W szczególności poproś o zdjęcia z bliska klamek od drzwi, uszczelek przy drzwiach i miejsc gdzie jest wejście na relingi na dachu.

To są miejsca gdzie rdza bierze ten model już po roku-dwóch latach od wyjazdu z fabryki

Do tego jeżeli okaże się że kupujesz to zaopatrz się w blachy bo na tych co są nie pojedziesz.
Brak oznaczeń i hologramów czyli zwykła wycinanka z papieru

Do tego jest spore prawdopodobieństwo że dostała w tył.
Na ósmym zdjęciu z otwartą klapą jest rdza na miejscu łączeń/śrub gdzie rdza nie atakuje co może oznaczać że był zdejmowany cały zderzak
emilxman
Początkujący

Miejscowość: Łódź
Prawo jazdy: 10 01 2014
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Lexus GS 300
Silnik: 3.0 250KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

24 Mar 2015, 09:45

Ja tam żadnej rdzy nie widze :shock:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

24 Mar 2015, 09:49

PPM na obrazek -> Pokaż obrazek -> Klikasz lewym powiększa - zobacz że widać brązowy kolor dookoła dziurek
emilxman
Początkujący

Miejscowość: Łódź
Prawo jazdy: 10 01 2014
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Lexus GS 300
Silnik: 3.0 250KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

24 Mar 2015, 10:03

Albo być może zderzak jest oryginalnie fabryczny i poprostu kiedyś zaczeło rdzewieć i nikt z tym nic nie robił.
Barol
Awatar użytkownika

27 Mar 2015, 19:41