Ocena ogłoszenia Audi a3 8l

19 Gru 2017, 13:50

Witam, proszę o ocenę samochodu dla mojej dziewczyny. Z góry dziękuję :) [link do oferty na Olx wygasł]
qdzio
Początkujący

Miejscowość: Lubelskie
Prawo jazdy: 29 06 2015
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: Ford Mondeo Mk2
Silnik: 1,8i 115KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

19 Gru 2017, 13:54

Gruz.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007

19 Gru 2017, 22:58

Dlaczego tak uważasz?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Gru 2017, 23:11

Za taką cenę to ja bym dokładnie sprawdził i jeśli nie ma większych usterek to czemu nie. Wygląda na brudna i trochę zaniedbaną, ale nie ma też tragedii. Podstawa dokładnie sprawdzić instalację gazową, silnik i ogólną kondycje
Faber
Aktywny

Prawo jazdy: 18 03 2010
Auto: Mazda 6 / Laguna II
Silnik: 2.0 / 2.0T
Paliwo: Benzyna + LPG

19 Gru 2017, 23:19

Przecież widać że styrane auto jak jakiś dostawczak... Nawet gałkę biegów ktoś wyrwał (ładny przebieg musi mieć). Do tego nawet nie roczny LPG i już sprzedaje za 4k? No halo :)
galakty
Forumowicz VIP

19 Gru 2017, 23:29

Ta gałka mi gdzieś umkneła :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Droga hamowania vs droga zatrzymania
    Droga hamowania to odległość przebyta przez samochód od momentu uruchomienia hamulca do całkowitego zatrzymania auta. Natomiast aby poznać drogę zatrzymania, trzeba doliczyć odcinek, który przejedzie samochód ...

19 Gru 2017, 23:43

Jak masz blisko to podjedź i zobacz czasami warto obejrzeć takie auto, dołożysz trochę pracy i kasy i jeszcze może być z tego nieźle auto. Cena jest adekwatna do stanu, jakby wszystko było cacy to by kosztowała 6-7. To że ma kilka defektów to nie znaczy że musi być to totalny kibel, ja jestem zdania że lepiej kupić taniej taki od prywatnego człowieka niż drożej od handlarzy mów z tymi samymi defektami tylko zatuszowanymi.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

19 Gru 2017, 23:54

Ja już pisałem kilka razy o tym na forum,mam dwóch kolegów którzy kupili A3 1.8 oba 96rok (nie będę pisał dokładnie o cenie ale okolice 4k) i oboje mają je już prawie rok czasu i żaden z nich nie narzeka więc wszystko jest możliwe a ja sam też się nauczyłem że nie wszystko złoto co się świeci :wink:
Barol
Awatar użytkownika

20 Gru 2017, 00:10

Ja w swoim życiu miałem już 10-tki samochodów były to też totalne gruzy zaniedbane i każdy powiedziałby że to tylko na złom a jeszcze hulały i hulały
Jeżeli takie auto ma się pod nosem jak najbardziej warto obejrzeć, nic nas to nie kosztuje i zapamiętajcie sobie jedno NIE CENA MÓWI I STANIE AUTA.
Dla przykładu powiem że miałem kiedyś Civica V chciałem go sprzedać, wystawiłem coś lekko ponad 3 tyś i przez 3 tyg miałem tylko jednego ogladajàcego i 3 telefony, ogłoszenie się skończyło auto umyłem, zrobiłem ładne zdjęcia i cena 5700 auto poszło w 4 dni za 5.5tys a telefon był gorący, wniosek sami sobie postawcie.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

20 Gru 2017, 00:24

Ja ostatnio wystawiłem swoją Corse bo miałem na oku ładnego Swifta z 2003roku,zdjęcia max ile się dało,opisałem wszystko co i jak ale w końcu odpuściłem temat bo szkoda nerwów.. większość osób chciała pełnosprawne auto z ładnym wyglądem za cenę złomu a najlepszy był znajomy jak do mnie dzwonił,gadka szmatka opłaty,rdza itd na końcu jego pytanie co ma na wyposażeniu,mówię tylko radio i 4głośniki,cisza w słuchawce a pózniej aha to ja się jeszcze zastanowie.. ludzie często mając budżet ledwo na Tico chcą kupić auto 10letnie.. :roll:
Barol
Awatar użytkownika

20 Gru 2017, 02:56

Ja nie chce zaczynać zbędnej dyskusji ale porównajcie sobie zdrowe takie A3 z 1,6
np

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

albo tutaj ten sam rocznik
[link do oferty na Olx wygasł]

Niestety cena jest zawsze wykładnikiem stanu. Jak tutaj będzie do ogarnięcia blacha + maglownica do roboty i nowe opony to już 2500 nie ma w kieszeni to się robi prawie 7 tys.
Padnie akumulator bo pewnie ma dosyć, jakieś czujniki, wycieki, hamulce śmietnik, sprzęgło może niedomagać i za chwilę 8 tys itd..
U mnie w rejonie ktoś Seicento sportinga z 2002 sprzedawał za 5500 no to trochę chyba coś nie tak, poza tym sam nie dawno oglądałem Audi TT 99 rok 13900 i to był śmietnik, wypalone wyświetlacze, błąd abs-u, opony z 2008, bendiks rozrusznika, trzeszczące sprzęgło po odpaleniu, popękane skóry.
Ja bym odpuścił bo nikt nie robi promocji na dobre auto, jakby wszystko na tip-top porobił to by dwa razy tyle zawołał a ostatnie zdanie pokazuje że sprzedający jest świadomy "złomowego" stanu auta.

Nie ma sensu interesowanie się takim bublem.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Typ: Sport/Coupe

20 Gru 2017, 09:55

Różnie to bywa,u mnie na dzielnicy jakiś czas temu była do wzięcia zadbana A3 1.6 z lpg 97rok,wystawiona za 7k i ogłoszenie wisiało jakieś 2-3tygodnie i nikt nie kupił bo dalej go widuje..
Barol
Awatar użytkownika

20 Gru 2017, 09:57

Barol napisał(a):97rok,wystawiona za 7k i ogłoszenie wisiało jakieś 2-3tygodnie i nikt nie kupił bo dalej go widuje..

Tutaj problemem jest to, że pomimo stanu nikt zdrowy go nie kupi bo to pieniądze w błoto... Za 7k można lepsze i nowsze autko kupić :(
galakty
Forumowicz VIP

20 Gru 2017, 10:02

Barol napisał(a):u mnie na dzielnicy jakiś czas temu była do wzięcia zadbana A3 1.6 z lpg 97rok,wystawiona za 7k i ogłoszenie wisiało jakieś 2-3tygodnie i nikt nie kupił bo dalej go widuje..

Sąsiad kupił niedawno taką A3 (tyle, że rok młodszą i bez LPG!) za 9k :)
Każdy samochód znajdzie prędzej czy później swojego nabywcę.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

20 Gru 2017, 10:11

łysy napisał(a):Każdy samochód znajdzie prędzej czy później swojego nabywcę

to też prawda :ok:
Barol
Awatar użytkownika