Ocena ogłoszenia/ ford focus

20 Gru 2016, 23:35

ok luz :)
lesko1909
Początkujący

Auto: nie mam

21 Gru 2016, 09:54

Sonata z linku ma początki rudej na przednim błotniku tuż przy zderzaku (pierwsze zdjęcie),przód wygląda na bity bo maska trochę krzywo spasowana,ogólnie można się zainteresować ale jak ktoś wyżej wspomniał auta z USA mają zazwyczaj nieciekawą przeszłość.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Gru 2016, 10:43

biorę temat na poważnie i zaraz dzwonię do gościa, więc jeszcze raz proszę o pomoc. wypytam się najwięcej jak mogę, poproszę o więcej zdjęć, które tutaj wstawię. czy z takimi początkami rdzy można skutecznie walczyć? czy maska, jeśli jest naprawdę bita to przekreśla ten samochód? mam konkretnie daleko, więc jak już to potrzebuję 99% pewności, że coś z tego będzie. jeszcze jedno pytanie, ze sprzedaniem po roku lub dwóch nie powinno być większych problemów?
chedar
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 11 2016
Auto: Nie mam

21 Gru 2016, 10:46

Błotniki to element wymienny więc z tym nie ma problemu.
Co do dzwona to jak jest wmiarę dobrze poskładany i nie zostawia czterech śladów to dobrze.
No ze sprzedażą może być różnie i mogą być problemy bo to mało popularne auto u nas.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

21 Gru 2016, 11:25

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] a dla porównania? chociaż powiem szczerze, że ta biała wersja bardzo przypadła mi do gustu, a jednak auto, które się podoba to wielki plus moim zdaniem :ok:
chedar
Nowicjusz

21 Gru 2016, 16:01

mógłby ktoś zerknąć na to drugie ogłoszenie? jest z komisu, co zmienia trochę postać rzeczy, a pan od białej sprawia wrażenie naprawdę szczerego, auto ma oba nadkola przednie do zrobienia na wiosnę, przód nie był uderzony, za to tył tak, jeszcze w Stanach, sprowadzony prywatnie, gaz założony w 2009 roku, możliwość negocjacji ceny. co robić? zdjęcia będą wieczorem.
chedar
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Limuzyna Audi A8 L extended
    Życzenie klienta jest priorytetem dla czterech pierścieni, nawet wtedy gdy wymagania wydają się niezwykłe. Przykładem takiego podejścia jest przygotowanie specjalnej wersji Audi A8. Na zamówienie jednego z europejskich ...
    [A] Matiz 0,8 / Seicento 0.9 / 106 1,0 / Lupo 1,0
    Podstawowe kryteria zestawienia: - samochód segmentu A - pojemność silnika do 999ccm - modele z ok. 2000r. Wytypowane modele do zestawienia: - Daewoo Matiz 0,8 - 51KM - Fiat Seicento 0,9 - 39KM - Peugeot 106 1,0 - ...

21 Gru 2016, 16:12

Miałem taką Sonatę przez 3,5 roku, naprawdę fajne auto. Ktoś pisał, że środek średni ... eee ... czy ja wiem. Porównywałem z Mazdą 6, z Mondeo, i mnie się lepiej w Sonacie siedziało, przestronnie - chociaż trochę nisko się siedzi, wersja z welurem bardzo przyjemna, no i wyposażenie konkretne. Nawet zagłówek jest regulowany ... a obecna Mazda ma praktycznie kompletne wyposażenie, a zagłówek w 1 pozycji ... i kark boli po kilkuset km :/ Paru rozwiązań z Sonaty mi brakuje w Maździe.
Siedzisko jest trochę krótkie.
Silnik 2.0 pochodzi od Mitsubishi, jeden feler mnie dopadł - czujnik położenia wału korbowego, przy 170 000 km ... skubany jest tak zamontowany, że trzeba cały rozrząd rozbierać (kilka godzin roboty), dlatego najlepiej ten czujnik wymienić przy okazji drugiej wymiany rozrządu, albo nawet pierwszej.
Koniecznie podepnik kompa albo tester, żeby sprawdzić czy nie ma błędów.
Ja sobie jeszcze zmieniłem amorki i sprężyny na KYB, żeby trochę utwardzić. Standardowo auto zestrojone miękko, układ kierowniczy też dosyć lekki - spore wspomaganie, ale komfort, wyposażenie i cena - stosunek rewelacyjny.
A też nic się w sumie wielce nie psuło, cewka padła przy 180 000 km ... jak już miał 11-lat.
To tyle przez 3,5 roku i 50 000 km (od 130 000 km do 180 000 km).
U mnie nie było w ogóle rdzy, do tego kupiłem z zakonserwowanym podwoziem.
tomekdk

21 Gru 2016, 16:46

dzięki wielkie za wypowiedź, to bardzo pomaga. bardzo duzo pozytywnych opinii, przekonuję się :ok: a jak skomentujesz podesłane przeze mnie linki? jeszcze, jedno, czy pomiędzy tymi egzemplarzami odczuję jakąkolwiek różnicę osiągów? nie zależy mi na wielkich prędkościach, tylko bardziej na przyśpieszeniu.
chedar
Nowicjusz

21 Gru 2016, 18:01

Z minusów zapomniałem napisać, że trochę z częściami średnio było.

Odnośnie aut z USA, jestem sporym przeciwnikiem takich aut, bo praktycznie 100% takich aut, sprowadzonych na handel, to powypadkowce ... dlatego nie będę oceniał tego samochodu ... który miał wypadek, poprzez zdjęcia auta zrobionego, bo nie wiadomo dokładnie co było uszkodzone, i jak to naprawiono.
Poza tym, te z Europy mają lepszy środek, imo. Często też podgrzewane fotele.
tomekdk

22 Gru 2016, 11:09

Stary gaz trochę kiepsko a co dokładnie miał z tyłu uszkodzone?

Ta druga chyba sprzedana bo nie ma zdjęć i cena trochę spora :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika