Ocena ogłoszenia, golf automat

25 Lip 2019, 09:44

Witam, nie mam parcia na zakup samochodu, ale trafiłem na takiego golfa IV / 1.6 benzyna / automat - chciałbym od razu założyć lpg

Cena 4700 gość dorzuca zimówki
[link do oferty na Olx wygasł]

Co myślicie, warto się pchać, chciałbym coś w automacie, przebieg wydaje się wiarygodny, także nie trzeba byłoby zaraz naprawiać skrzyni.

Samochód użytkowałbym za granicą, musiałby pokonać trasę 900 km 4x w roku, reszta miasto, przebieg roczny nawet nie 10k.
oxyy
Nowicjusz

25 Lip 2019, 10:10

Co do silnika, do gazu jak najbardziej się nadaje. Jeśli chodzi o skrzynię to się nie wypowiem, bo nie pamiętam jakie tam były stosowane.

Czy przebieg jest taki wiarygodny, to tutaj bym polemizował, to 20 letnie auto.
Zastanawiający jest natomiast fakt, że ktoś posiada samochód od roku, 1000 km temu doinwestował w wymianę rozrządu, tarcz, klocków, itd. a teraz sprzedaje auto.
maciejsr50
Nowicjusz

25 Lip 2019, 10:15

Tutaj nic nie stuka-wszystko wymienione, a pw napisał, że dom remontuje i brak kasy, przed golfem siódeme sprzedał, może sytuacja życiowa, ale równie dobrze może być to tania bajera :D
oxyy
Nowicjusz

25 Lip 2019, 13:06

Ja bym się zastanowił czy ten automat jest taki potrzebny, chyba bym wybrał manual, ten automat będzie zamulał i tak już dość mało dynamiczny silnik.
Inna sprawa że jak dla mnie coś tanio woła i jeszcze do negocjacji.
Gorzej jak połowę auta trzeba wymieniać bo sie sypie.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

25 Lip 2019, 13:18

Cena chyba standardowa, auto 20 lat już ma, i wyposażenie raczej bieda, szyby na korbki
Manuala szukałbym do 7k, możliwe że przez automat taka niska cena

Zastanawiam się cały czas, 1h drogi mam do niego, ale po twoim wpisie powoli przechodzi mi ten golfik :D
oxyy
Nowicjusz

25 Lip 2019, 13:25

No ja bym tyle nie jechał po takiego Golfa, poza tym nie dziwi Cię fakt że ktos ma rok golfa, porobił w nim niemało rzeczy a nagle sprzedaje i robi promocje? Bo 4800 do negocjacji czyli za 4k by oddał.

"Prowadzi się przyzwoicie" czyli pewnie luzy w układzie kierowniczym i auto pływa no ale czego oczekiwać.
Jak chcesz jedź ale ja bym szukał czegoś poważniejszego.
Lepiej negocjować z 6-7k, niż brać coś w promocji
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

25 Lip 2019, 15:21

Dla sprostowania - pod maską widać oznaczenie SR więc prawdopodobnie jest to silnik 1.6 16V o mocy 105KM. Ma droższy rozrząd niż 8-zaworówka.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

28 Lip 2019, 11:02

Taa już to widzę miesiąc temu dołożył trochę do auta i już sprzedaje za grosze bo dom remontuje? A miesiąc temu nie wiedział że będzie dom robił? Mi to trochę śmierdzi i tak jak wyżej napisali,jak masz godzinę w jedną stronę to ja bym sobie też odpuścił temat.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Lip 2019, 11:05

Odpuściłem, cena 4600 już, także coś musi być na rzeczy, nawet więcej zdjęć nie chciał podesłać, a przebieg na telefon :D
oxyy
Nowicjusz