Ocena ogłoszenia - IS250

08 Paź 2017, 11:19

Hej, po mozolnych poszukiwaniach wpadł mi w oko Lexus IS250. Czy cena jest dobra jak na ten rocznik/przebieg/wyposażenie?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Pawu
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 04 2012
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam

08 Paź 2017, 13:33

1. cena jest niska
2. brak zaznaczonej opcji "bezwypadkowy"
3. auto pochodzi ze stanów
4. aut innych niż po dzwonie nie opłaca się stamtąd przywozić
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

08 Paź 2017, 14:25

Jak poprzednik napisał za niska cena i na dodatek ze stanów jak bym się na takie decydował to musiałby to być is 350 ale to jeszcze wyższe koszta.
Do 40k is'a ciężko Ci będzie kupić no chyba że coś z przebiegami 300k ale u nas w kraju takich nie ma więc albo dołóż albo kup co innego będzie bezpieczniej :wink:
Mateq
Początkujący

Prawo jazdy: 12 03 1993
Przebieg/rok: 21tys. km
Auto: Lexus is 250
Silnik: 2.5
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

08 Paź 2017, 18:02

Warto jechac i wziasc na przeglad na serwis. Jesli z tym mieniem przesiedlenczym to prawda to moze byc ok. Koszt wyslania samochodu ze stanow czy kanady na mienie przesiedlencze kosztuje tylko tyle co kontener ok 500 dolarow. Zadnych akcyz itp sie poza tym za sprowadzenie nie placi.
claris1994
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Alfa Romeo 159
Silnik: 1.9Jtdm 150km
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

08 Paź 2017, 20:57

Oglądnąć zawsze można jednakże dobre auta się cenią druga sprawa nie ma zaznaczonej opcji ''bezwypadkowy'' a to już daje na prawdę dużo do myślenia.
Osobiście jak szukam auta bezwypadkowego to zawsze zaznaczam tą opcję w wyszukiwarce nie daje mi to pewności ale przynajmniej eliminuje je już na starcie dzięki temu oszczędzam swój czas i pieniądze :)
Mateq
Początkujący

09 Paź 2017, 21:13

Mateq napisał(a):eliminuje je już na starcie dzięki temu oszczędzam swój czas i pieniądze

nie dokonca, sa uczciwi ludzie ktorzy nie zaznaczaja tego nawet po przecierce parkingowe, a takie auto moze byc o niebo lepsza oferta niz wypucowana perełka zza miedzy :ok: chyba ze szukasz tylko 100% oryginał i budżet nie ma takiego znczenia
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

9 rzeczy, które musisz wiedzieć o nitro N2O
    Ludzie nieustannie czegoś poszukują – astrofizycy życia w kosmosie, biolodzy recepty na długowieczność, a tunerzy sposobów na wyciśnięcie jak największej mocy z silników. Ci ostatni mają najłatwiejsze ...

09 Paź 2017, 21:55

fate napisał(a):chyba ze szukasz tylko 100% oryginał i budżet nie ma takiego znczenia
wtedy tylko do salonu, i to nie ma 100% pewności bo i dla salonów naprawiałem po uszkodzeniach transportowych.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

09 Paź 2017, 22:10

Na pewno bez zaznaczonej opcji bezwypadkowy jest więcej szrotów niż takich po małej obcierce przecież ktoś kto dodaje ogłoszenie dobrze wie co to jest obcierka a co to wypadek więc osób które nie zaznaczą takiej opcji jest na pewno nie wiele a na pewno nie osoba która zajmuje się sprowadzaniem owych aut.
Ja napisałem tylko że ja tak robię bo szkoda mi mojego czasu a trochę aut obejrzałem odrazu mówię również że jeśli zaznaczone jest bezwypadkowy to również nie znaczy że taki jest ale przynajmniej jest nadzieja.
Mateq
Początkujący

09 Paź 2017, 23:14

Jasne że tak, jak się nie ma czasu to zawsze jakiś tam odsiew, ale uwierz mi że wśród prywaciarzy wystawiających ogłoszenia potrafią wielu rzeczy nie zaznaczyć z niewiedzy, niepewności albo nawet dlatego że na otomoto jest 100 checkboxów do zaznaczenia przy wystawianiu - z lenistwa. ja osobiscie przywiązuję do tego małą wagę i traktuję w zalezności od ogłoszenia bo zalezy mi na tym żeby właśnie utrafić okazję którą wiele osób ominie. Połowa tych które są oznaczone jako bezwypadkowe miała i tak jakieś przygody i handlarz świadomie zaznacza a potem stała śpiewka że wypadek to nie kolizja bo nikt w aucie nie zginął :evil: :x
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

09 Paź 2017, 23:38

No nic każdy ma swoje sposoby i tego warto się trzymać.
Jednakże wracając do tematu ten IS jest w okazyjnej cenie czy to okazja? Nie sądzę ale i on znajdzie swojego nabywce bo w Polsce spora część jeszcze kupuje oczami no i głównie ceną bo skoro normalnie takie auta chodzą po 45k to ja je kupie za 35k+ i może będę zadowolony no ale ... :)
Mateq
Początkujący

10 Paź 2017, 17:35

NIE MA czegoś takiego jak OKAZJA. Są tylko naiwni ludzie. To sobie zapamiętajcie.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010