Ocena ogłoszenia (Volvo)

18 Sty 2022, 05:02

Witam. Dawno już chcę kupić Volvo V50/S40 i z tego co wyczytałem Diesel jest najlepsza opcja. W sumie mi odpowiada bo rocznie będę robił 15-20k. Znalazłem takie ogłoszenia [link do oferty na Olx wygasł] , ale obawiam się że ten 1.6 jest zaszłaby do tego auta, im bardziej w połączeniu z 5 biegową skrzynią.
Na plus to że nie ma fabrycznie DPF i facet jest właścicielem od 6 lat. No i cena, nie wiem ile takie auto z tymi "parametrami" może kosztować.
Mam w jedną stronę 100 km i nie chciał bym jechać bezowocnie.
Proszę o radę fachowców. Z góry dziękuję. :)
zWeh
Nowicjusz

18 Sty 2022, 09:58

Po tych zdjęciach za dużo nie da się powiedzieć. Na pierwszy rzut oka nie wygląda źle ale zdjęcia są tak zrobione że nie widać samochodu z boku. Na przedniej masce widać dwa przetarcia na środku ale nie wiadomo dokładnie czy to jest brudne czy zdarty lakier bezbarwny.

Ogólnie 100km to nie dużo i jak auto Ci się podoba i jest takie jak szukasz to warto zrobić sobie wycieczkę ale tak żeby obejrzeć samochód w świetle dziennym.

zWeh napisał(a):obawiam się że ten 1.6 jest zaszłaby do tego auta, im bardziej w połączeniu z 5 biegową skrzynią.
Na plus to że nie ma fabrycznie DPF
Do normalnej jazdy spokojnie wystarczy, a to że nie ma DPF to tylko mniej problemów w przyszłości. Co do samego silnika to konstrukcja od PSA i tam mogą występować problemy z podkładkami wtryskiwaczy które wymagają często okresowej wymiany. Warto przed kupnem dobrze posłuchać silnika i zobaczyć jak się zbiera czy równo pracuje i nie ma wycieków na silniku itd.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus GS F i Torque Vectoring Differential
    Gdy osiem cylindrów, pracując w zgodnym rytmie, wytwarza potężną moc 477 koni mechanicznych, a sportowa, ośmiobiegowa przekładnia automatyczna doskonale dopasowuje przełożenia do prędkości i przyspieszenia, potrzebny ...