Ocena ogłoszenia (Volvo)

18 Sty 2022, 06:02

Witam. Dawno już chcę kupić Volvo V50/S40 i z tego co wyczytałem Diesel jest najlepsza opcja. W sumie mi odpowiada bo rocznie będę robił 15-20k. Znalazłem takie ogłoszenia [link do oferty na Olx wygasł] , ale obawiam się że ten 1.6 jest zaszłaby do tego auta, im bardziej w połączeniu z 5 biegową skrzynią.
Na plus to że nie ma fabrycznie DPF i facet jest właścicielem od 6 lat. No i cena, nie wiem ile takie auto z tymi "parametrami" może kosztować.
Mam w jedną stronę 100 km i nie chciał bym jechać bezowocnie.
Proszę o radę fachowców. Z góry dziękuję. :)
zWeh
Nowicjusz

18 Sty 2022, 10:58

Po tych zdjęciach za dużo nie da się powiedzieć. Na pierwszy rzut oka nie wygląda źle ale zdjęcia są tak zrobione że nie widać samochodu z boku. Na przedniej masce widać dwa przetarcia na środku ale nie wiadomo dokładnie czy to jest brudne czy zdarty lakier bezbarwny.

Ogólnie 100km to nie dużo i jak auto Ci się podoba i jest takie jak szukasz to warto zrobić sobie wycieczkę ale tak żeby obejrzeć samochód w świetle dziennym.

zWeh napisał(a):obawiam się że ten 1.6 jest zaszłaby do tego auta, im bardziej w połączeniu z 5 biegową skrzynią.
Na plus to że nie ma fabrycznie DPF
Do normalnej jazdy spokojnie wystarczy, a to że nie ma DPF to tylko mniej problemów w przyszłości. Co do samego silnika to konstrukcja od PSA i tam mogą występować problemy z podkładkami wtryskiwaczy które wymagają często okresowej wymiany. Warto przed kupnem dobrze posłuchać silnika i zobaczyć jak się zbiera czy równo pracuje i nie ma wycieków na silniku itd.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Wodorowy samochód Lexusa przyłapany na testach?
    Wodorowa Toyota Mirai może mieć wkrótce bardziej luksusowego kuzyna. Spotterzy przyłapali na amerykańskich ulicach nietypowego sedana Lexusa w kamuflażu, napędzanego najpewniej wodorowymi ogniwami paliwowymi. Auto ...