Ocena ogłoszenia

16 Maj 2020, 11:27

Cześć!
Na początku powiem, że wcześniej auta ściągął mi z Niemiec znajomy. Obecnie przez to wszystko nie ma takiej możliwości. W ostatnich dniach sprzedałem auto i szukam Civica ufo 1.8, najlepiej na terenie WLKP. Nie znam się zupełnie na motoryzacji, w sensie nie potrafie ocenić wizualnie czy z autem jest wszystko ok, a większość aukcji jest od komisów.
Znalazłem coś takiego :
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Co o tym myślicie? Czy jeżeli jest to dealer mazdy, to też mogą coś kręcić?
Z góry dzięki za pomoc.
Malkontent123
Nowicjusz

Auto: nie mam

16 Maj 2020, 17:58

Jeśli auto sprzedaje autoryzowany dealer to zostało ono u niego w rozliczeniu. Generalnie powinno być wszystko w porządku (ogólnie to chyba najpewniejsze źródło zakupu używanego auta) ale jakis ℅ błędów zawsze się zdarza, po prostu trzeba sprawdzić.
Wygląda spoko, jeśli przebieg prawdziwy to masz auto na lata
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

16 Maj 2020, 18:01

No właśnie się zastanawiam, budżet mam do 30k i nie wiem czy wziąć tą, czy szukać czegoś po lifcie od osób prywatnych. Tylko przy tej drugiej opcji jest taki problem, że nie będę wiedział co kupuje.
Malkontent123
Nowicjusz

16 Maj 2020, 18:04

Musi być civic?
Za te +-30k możesz kupić np. poleasingową astrę czy i30, zerknij na ofertę np. master1. Też będziesz miał pewne auta z historią do zweryfikowania w aso
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

16 Maj 2020, 18:07

Wymarzyłem sobie civica jak byłem dzieckiem, to auto wychodziło jak miałem 10 lat. Wiem że mógłbym w tym budżecie kupić coś młodszego, ale ponoć marzenia trzeba spełniać :)
Malkontent123
Nowicjusz

16 Maj 2020, 18:38

W salonie samochodowym jako nówkę można kupic auto nie tylko po obcierkach,czy ,,tyrknięte,,mój dalszy sąsiad takiego Passata nabył:)Bitego:)Więc?! Zresztą Jacek Balkan na YT pokazał auto u dealera nowych aut,uzywane w rozliczeniu,miało być nie bite,a było,bądz ostrożny,poza tym mnie ten przebieg zapala czerwoną lampkę,ta TOYOTA to auto,czy rower?!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Maj 2020, 18:43

Własnie też mnie ten przebieg zastanawia... raczej tak niski przebieg mnie odpycha, niż przyciąga. Tak czy tak chyba pojadę go obejrzeć w poniedziałek, a najwyżej będę czekał aż pojawi się coś od osoby prywatnej w okolicy.
Malkontent123
Nowicjusz

19 Maj 2020, 14:38

Mam jeszcze jedno pytanie
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?

Jak duże jest ryzyko przy tym ogłoszeniu?
Malkontent123
Nowicjusz

20 Maj 2020, 07:15

W tym wypadku też jest mi trudno uwierzyć w taki przebieg.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Miejscowość: Z prawdy :)

20 Maj 2020, 07:46

Zamiast wierzyć lub nie wierzyc wystarczy to sprawdzić, odpłatnie czy bezplatnie , dzisiaj jest sporo możliwości, a nie zastanawiac się, auta z małymi przebiegami tez sie trafiają. Osobiście tez je kupuje ale zawsze trzeba zapłacić za takie auto więcej
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

20 Maj 2020, 08:36

Ja akurat w małych przebiegach nic dziwnego nie widzę tym bardziej że jest sporo takich aut.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

20 Maj 2020, 10:47

Moja żona rocznie nie robi więcej jak 5000 km rocznie. Jazda w mieście, Dom-żłobek-praca i z powrotem. W niektóre dni w ogóle. Jest gro takich osób. Jedyne co istotne to jakie w takim przypadku długie odcinki pokonywane są jednorazowo - czy silnik zdąży się nagrzać.
aple4
Początkujący

Miejscowość: Gorzów Wielkopolski
Prawo jazdy: 03 01 2008
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2007

20 Maj 2020, 11:22

Moja siostra też jeździ mega mało autem...więc mały przebieg w aucie jest naprawdę możliwy
RobertoN
Początkujący