OCENA SAMOCHODU

20 Sty 2019, 13:36

Witam. Proszę o ocenę tego samochodu :

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?

Samochodem już się trochę przejechałem..brak rdzy, gaz, w miarę świeży rozrząd i belka po regeneracji to duży plus według mnie, mam zamiar jutro zadzwonić i obejrzeć samochód od spodu.OC do września a, że nie mam wielu zniżek tez mi się to podoba.

Sprzędający chce 6500 - samochód ma dwa mankamenty na ten moment : centralny działa ale z kluczyka ( nie "bezprzewodowo" ) oraz ciągle pokazuje, że butla z gazem jest pełna chociaż jest pusta, sprzedający twierdzi, że to przez zimę i wcześniej tego nie było.

Dzięki za odpowiedzi
Gość89705

20 Sty 2019, 16:54

bercikk31 napisał(a):oraz ciągle pokazuje, że butla z gazem jest pełna chociaż jest pusta, sprzedający twierdzi, że to przez zimę i wcześniej tego nie było.

Najbardziej prawdopodobne, że wypięła się wtyczka przy butli - jeśli butla jest w kole to trzeba odkręcić pokrywę na środku i powinieneś już zobaczyć.

Ogólnie wygląda dobrze. W tym budżecie na plus niestary gaz, oc i drugi komplet opon.
Jeśli odpowiada Ci dynamika auta z tym silnikiem to bierz.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

20 Sty 2019, 17:00

Dobra cen, klimatronik jest, gaz spoko także jak trzyma się kupy i sprawny technicznie to brać
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

20 Sty 2019, 18:07

Dzięki panowie, tak myślałem że cena jak na 206 dość wygórowana ale jest sporo plusów.Rozmawialem z nim i mówił, że przed gazem zrobiona pełna konserwacja podwozia więc jutro na oględzinach to sprawdzimy i chyba się skuszę na pierwszego Francuza
Gość89705

20 Sty 2019, 18:50

8000zł to spora przesada ale 6500zł można dać jeśli stan faktycznie jest dobry (dość świeży gaz,ogarnięta tylna belka,długie opłaty i przegląd o ile został zrobiony?).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia cee’d - kompaktowy hatchback do miasta
    Najbardziej ekonomiczną wersją silnikową jest 1,6 CRDi o mocy 136 KM. Według danych producenta tak skonfigurowany samochód spala średnio 4,4 l/100 km (w trybie miejskim jest to 5,1 l/100 km, natomiast w trasie wynik ...