Ocena silnika 2.0d 150km w bmw e46

26 Wrz 2014, 21:14

Witam przymierzam sie do kupna bmw e46 . I własnie rozważam zakup diesla 2,0. NIewiem czy jest to dobry silnik wiec zwracam sie z pytaniem . Mam nadzieje ze mi pomożecie. Chciałbym dowiedziec czy ten silnik jest dobry czy niema jakichs poważnych wad, czy po prostu nie jest to silnik w który trzeba będzie włożyć mnóstwo pieniędzy. Poradźcie czy lepiej szukać diesla czy moze benzyna (gaz). Moze macie tez jakies propozycje fajnych samochodów do 20tyś zł (sedan lub hatchbak). Z góry dzięki za pomoc
Mateusz94
Nowicjusz

Auto: Nie mam

26 Wrz 2014, 21:17

Jedyny naprawdę godny polecenia diesel w BMW to ten 3-litrowy. Za to wszystkie silniki benzynowe dobrze współpracują z LPG i są dość ekonomiczne, jak na osiągi, które zapewniają. W tym budżecie polecam 2.5 193KM.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wolniej! - nie zawsze znaczy bezpieczniej
    Nadmierna prędkość należy do najczęstszych przyczyn wypadków drogowych. Czy jednak oznacza to, że im wolniej jedzie kierowca, tym lepiej? W wielu sytuacjach taka zasada się nie sprawdzi. Znaki określające ograniczenie ...
    Poradnik - kupujemy auto za kilka tys zł
    Do stworzenia tego poradnika skłoniły mnie dwie rzeczy. Pierwsza to fakt, że na nasze forum trafia sporo osób, które chcą kupić auto w przysłowiowej "cenie średniego roweru" do dojazdów do pracy, szkoły, ...